discounts travelydays

Revieuws Travelydays Fietsvakanties en Fietscruises


Een zeer mooie herinnering

Fietscruise Passau Wenen - Een schitterende ervaring ondanks de slechte weersomstandigheden waardoor zelfs van het programma moest worden afgeweken - Bijzonder vriendelijk personeel op de boot - lekker eten - een uitgebreid ontbijtbuffet -Puntje(s) van kritiek - het chaotisch en onvriendelijk onthaal op de parking voor onze wagen - ik had ook gemeld dat ik 200 cm groot ben en gevraagd of er een passende huurfiets was, er werd mij bevestigd dat dit het geval was, wat uiteindelijk niet zo bleek -(ik kreeg een standaard fiets waar van het zadel gewoon verhoogd werd). ik zou anders mijn eigen fiets meegebracht hebben.

Lees meer over deze vakantie: Fietscruise Donau – MS Swiss Crown


Langs de Donau met de Swiss Crown

Cruise in Oostenrijk, augustus 2023
Fietscruise van Passau naar Wenen: bij aankomst in Passau verliep het parkeren van de auto chaotisch en klantonvriendelijk. Dat is ook ons enige punt van kritiek. Ondanks de lokale overstromingen van de Donau kunnen we terugzien op een aantal mooie fietstochten. De verzorging aan boord overtrof onze verwachtingen in positieve zin. De avondmaaltijden waren van hoge klasse. Handig was ook dat dagelijks een lunchpakket kon worden meegenomen. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Goed georganiseerde reis. Kortom, een aanrader voor liefhebbers van fietscruise.

Lees meer over deze vakantie: Fietscruise Donau – MS Swiss Crown


Mooie reis met fietstochten.

Cruise in Oostenrijk, augustus 2023
De aankomstdag was rommelig maar dat had te maken met het weer en de waterstand van de Donau (overmacht).
We hebben een fietscruise geboekt vanuit Passau-Budapest-Passau. De eerste dag begon met regen maar de accommodatie was geweldig dus konden we ondanks de regen genieten van de mooie omgeving tijdens de vaart naar onze eerste fietsopstapplaats. De overige 5 fietstochten hebben we met veel plezier en mooi weer gedaan. De verzorging en het eten was uitstekend, de lunch voor onderweg kon je zelf klaar maken tijdens het ontbijt. Kortom het heeft ons aan niets ontbroken en is voor herhaling vatbaar.

Lees meer over deze vakantie: Fiets-vaarvakantie Donau: Fietsen tussen Passau en Boedapest


Wereld vakantie

Fietsvakantie in Oostenrijk, juli 2023
Fietsvaarvakantie met de Swiss Crown van Passau naar Wenen. Wat een fantastische actieve vakantie. Na de dagelijkse fietsroute worden de fietsen al dan niet door de crew aan en van boord gebracht. Er is tijd voor een versnapering aan boord welke door de zeer vriendelijke bemanning is klaar gezet. Het diner en ontbijt is van hoog niveau. De kamer is 5 sterren waardig met 3x per dag schoonmaak. Wij kunnen geen minpunt vinden. Alles wat afgesproken was is geleverd.onze complimenten.

Lees meer over deze vakantie: Swiss Crown – Donau fietscruise Passau naar Wenen


Een mooie gevarieerde reis

Fietsvakantie in Nederland, juni 2023
Een "voor elk wat wils reis". De fietstochten gingen door of langs mooie en interessante steden (Berlijn, Stettin, Stralsund) en natuurgebieden. De zwarte zeearend en de wouw waren aanwezig! De eilanden Usedom en Rugen maakten dat het een zeer gevarieerde reis was. De dagelijkse fietstochen (max 65 km) zijn voor iedere fietser goed te doen. 

Lees meer over deze vakantie: Berlijn – Polen – Oostzeekust met de eilanden Usedom en Rügen


Fantastische ervaring

Fietsvakantie in Nederland, juni 2023
Fiets vaar vakantie
Mijn zus en ik zijn met het zeilschip het wapen van friesland geweest. We waren zeer tevreden alles was top geregeld. Personeel was echt super niets was te veel voor ze. We hebben genoten van alle fiets routes die we kregen van de kapitein. mooie en duidelijke uitleg van wat de wensen/regels zijn van de kapitein. het varen met een zeilschip was voor ons een hele belevenis en we hebben zeer genoten. Het ontbijt / lunch / diner waren echt zeer goed en erg lekker.

Lees meer over deze vakantie: Fiets- en vaarvakantie Sail en Bike Waddeneilanden


Fietscruise Kroatie - Dalmatie - Trogir

Fietsvakantie in Kroatië, juni 2023
De fietscruise was heel goed georganiseerd. Hele vriendelijke en behulpzame begeleiding tijdens het fietsen en bediening op de boot. Alles netjes op tijd. Wel even wennen dat je op vaste tijden gaat eten, maar op zich ook wel heen fijn en efficiënt. Voldoende tijd voor ontspanning, zwemmen, de dorpjes verkennen en een drankje.
Wat we als heel fijn ervaarden is dat de boot tijdens het ontbijt naar de volgende haven voer, zodat je de avond daarvoor op de kade kunt doorbrengen en daar van de atmosfeer kun proeven. Ook het feit dat de boot in de haven je referentie is van het dorpje of stad ervoeren wij als uniek en anders. Kamers op MS San Snova waren knus, maar voldoende groot en voorzien van eigen douche en toilet. Vanwege de heuvels is de elektrische ondersteuning van de fiets erg fijn.

Lees meer over deze vakantie: Fietscruise Kroatië: Eilandhopping Zuid-Dalmatië Plus


Genieten van begin tot einde

Cruise in Oostenrijk, juni 2023
Voor de eerste keer fietscruise ondernomen van Passau naar Wenen met de ms Swiss Crown. Geweldige ervaring. Alles was top : lekker uitgebreid ontbijt, lunch voor onderweg en 's avonds zeer kwalitatief diner. Personeel aan boord altijd even vriendelijk en behulpzaam. Kortom pure verwennerij. Wij hadden fietsen gehuurd en die waren van zeer goede kwaliteit. Ondersteuning van de fietstochten was uitstekend. Wij hadden bovendien een week met zeer aangenaam weer. Voor ons is dit beslist voor herhaling vatbaar.

Lees meer over deze vakantie: Swiss Crown: Fiets- en vaarvakantie van Passau naar Wenen


Een reis om niet te vergeten

Actieve vakantie in Kroatië, juni 2023
Fijne fietscruise van Dubrovnik naar Split met goede bemanning en een internationaal reisgezelschap, voornamelijk Amerikanen, Australiërs en Britten. Duidelijke uitleg over de trajecten die op de verschillende eilanden gefietst worden en daarbij deskundige fietsbegeleiding bestaande uit 2 personen. Maaltijden aan boord waren uitstekend. Hutten comfortabel. Lees meer over deze vakantie 

Lees meer over deze vakantie: Parels van Dalmatië – van Split naar Dubrovnik


Mooie fietstocht en riviercruise van Passau naar Wenen

Cruise in Oostenrijk, juni 2023
Een mooie riviercruise maakten wij van Passau naar Wenen met als 'hotel' het schip Swiss Crown. Het schip is heel goed, lekker eten, mooie fietstochten, prima routekaarten e.d.. Wij hadden een bovenhut geboekt met een klein balkon en zelf onze fiets meegenomen. 

Lees meer over deze vakantie: Swiss Crown – Donau fietscruise Passau naar Wenen


A wonderful experience

Hospitality and friendliness of the FLORA crew were overwhelming. The diners were excellent, breakfast and lunch-pakets quite good. The bike tour itself quite interesting.

Lees meer over deze vakantie: Amsterdam – Maastricht


Geweldige ervaring in Noord-Holland (tulpentour)

Na een bezoekje aan Keukenhof in 2017, wensten we nogmaals de bloemenregio te bezoeken. Als fietsliefhebbers was deze reis voor ons weggeschreven. Een vaste standplaats met 3 mooie, uitgestippelde fietsroutes. De regio is verrassend mooi (duingebied, De Rijp, en tulpenvelden). De accomodatie is prachtig gelegen aan de rand van de duinen: rustig, stil. Kamers, ontbijt en ook de maaltijd waren in orde.
Een topper om iedereen aan te raden.

Lees meer over deze vakantie: Tulpentour in Noord-Holland


Perfect

Fietsvakantie in Duitsland, augustus 2022
Een perfect georganiseerde reis, Jammer was dat we niet hebben kunnen fietsen wat we wilde, De oorzaak was de lage waterstand van de Rivier, wat zeker niet aan de organisatie lag,

Lees meer over deze vakantie: MS Se-Manon – Donau fietscruise Passau – Boedapest


Supercombinatie van varen en fietsen

Fietsvakantie in Oostenrijk, september 2022
Wij hebben een heerlijke fietsvakantie gehad, een Donaureis met een schip en overdag fietsen. De fietsen waren prima, de routes mooi. Het eten voortreffelijk, de bediening goed en gezellig! Het enige minpuntje vonden wij de prijzen van de drankjes: 5,50 voor een wijntje had ons inziens wel wat minder gekund!

Lees meer over deze vakantie: Fietscruise langs de Donau – MS Prinzessin Katharina


Prachtige fiets- en bootvakantie langs Kroatische eilanden

Fietsvakantie in Kroatië, september 2022
Met de Andela Lora hebben we een fantastische fietscruise beleefd langs de eilanden van de Kvarner Bocht bij Rijeka. Zeer afwisselend was het om de verschillende eilanden met de fiets en de boot te ontdekken. Een hoogtepunt was het bezoek met een stadsrondleiding aan de levendige stad Zadar. De Andela Lora heeft een enthousiaste bemanning die op iedere wens van de gasten ingaat. De Kroatische gidsen wisten veel te vertellen over het land en de cultuur . Kortom, deze reis is een aanrader voor iedereen. 

Lees meer over deze vakantie: Kroatië – Eilanden in de Bocht van Kvarner


Fantastische ervaring!

Fietsvakantie in Oostenrijk, september 2022
Wij hebben een fantastische fiets riviercruise beleefd! Het was nieuw voor ons, en ondanks het minder goede weer heeft het ons enorm bevallen! Een comfortabele boot, (MS Swiss Crown), héél vriendelijk personeel en super lekker eten!!
De fietsen stonden op tijd klaar, en de excursie met de bus naar Wenen voor het concert, was perfect georganiseerd!
Wij hebben alleen maar positieve kritiek, en het is voor herhaling vatbaar!

Lees meer over deze vakantie: Fietscruise Donau – MS Swiss Crown


TOP Donau reis ervaring

Fietsvakantie in Oostenrijk, juli 2022
De fiets-bootreis van Passau naar Wenen is zeer goed bevallen. Iedereen aan te bevelen die graag fietsend op vakantie gaat in combinatie met verzorging in een eerste klas varend hotel! Wij verbleven op de ms Swiss Crown.

Lees meer over deze vakantie: Fietscruise Donau – MS Swiss Crown

Geweldige reis. Aanrader.

Fietsvakantie in Oostenrijk, juli 2022
Super vakantie gehad, reisleiding zeer goed, eten en drinken super en de suite was ook niets op aan te merken. Personeel op de boot ook zeer aardig en behulpzaam. Mooie fietsroutes en goed verzorgde excursies.
Voor herhaling vatbaar.

Lees meer over deze vakantie: Fiets-vaarvakantie Donau: Fietsen tussen Passau en Boedapest


Amsterdam naar Brugge

Fietsvakantie in Nederland, juli 2022
We zijn van Amsterdam naar Brugge gefietst en hebben een top vakantie gehad. Alles was goed geregeld. Fijne hotels, duidelijke en zeer complete knooppunten fietsroutes met goede informatie over de verschlllende plaatsen en fijne fietsen. Op de 2e dag ging de motor van onze e-bike stuk en nog dezelfde dag werd de fiets omgeruild. Top service. En de gekozen routes en stadjes om te overnachten waren ook goed gekozen en spraken ons erg aan. Aanrader deze route en organisatie! 

Lees meer over deze vakantie: Amsterdam naar Brugge


Top, gezellig, leuk.

Cruise in Kroatië, juli 2022
 Hele leuke fietscruise. Mooie boot, vriendelijke bemanning.
Leuke mensen ontmoet uit diverse landen, supervakantie.

Lees meer over deze vakantie: Fietscruise Kroatië: Eilandhopping Zuid-Dalmatië Plus


BOVEN VERWACHTING

Fietsvakantie in Nederland, juli 2022
Wij hebben een 8 daagse fietscruise op het IJsselmeer en de Waddenzee gemaakt. Het was allemaal boven verwachting en de combinatie van fietsen en zeilen/varen was geweldig. Ook was het eten prima verzorgd en de kok hield heel goed rekening met het gluten- en lactosevrije dieet van mijn vrouw. Dit was voor een meerprijs, maar het feit dat zij niet ziek was geworden is goud waard. Het comfort op de boot ('t Wapen fan Fryslan) was zeer goed en het heeft ons aan niets ontbroken. Een prima 2 persoonshut, met douche en toilet en een geweldige crew. Het eten aan boord, ontbijt, lunchpakket en diner, was ook erg goed. Ik kan deze reis aan iedereen aanbevelen.

Lees meer over deze vakantie: Fiets- en vaarvakantie Sail en Bike Waddeneilanden


TOPPER

Fietsvakantie in Duitsland, juli 2022
 Alle afspraken nagekomen, geen enkel minpunt tegen gekomen. Hotels waren prima, route was zeer duidelijk en ook de bezienswaardigheden onderweg.

Lees meer over deze vakantie: Fietsvakantie rond de Bodensee


Heerlijke actieve bootreis

Cruise in Oostenrijk, juli 2022
Het was een heerlijke reis. Afwisselend fietstochten en steden bezoeken is ons erg bevallen. De crew en de accomodatie van het schip waren perfect in orde!!

Lees meer over deze vakantie: Fietscruise langs de Donau – MS Swiss Crown


Fijne fiets/vaar vakantie

Fietsvakantie in Duitsland, juni 2022
Prima bootreis over een prachtig traject. Informatie vooraf over de fietstochten duidelijk. Aan boord door de reisleider nog uitgebreid toegelicht. Fietspaden soms erg hobbelig en zandig. Gelukkig hadden we droog weer.
Het eten was heerlijk. We werden verwend met 4 (kleine) gerechten. Personeel erg vriendelijk.
Hut was goed, alleen de airco werkte precies contra. Bij navraag werd dit snel hersteld.
Dat er bijna alleen Duitsers aan boord waren, maakte onze eerste groepsreis wel wat lastiger qua conversatie. Toch hebben we een fijne vakantie gehad

Lees meer over deze vakantie: Fiets- en vaarvakantie met de MS Princess: Berlijn – Polen – Oostzeekust met de eilanden Usedom en Rügen


Geweldige vakantie.

Fietsvakantie in Oostenrijk, juni 2022
Super en relaxte vakantie gehad. Bij aankomst parkeren auto perfect bij Globus alles liep op rolletjes. Boot Fortuna perfect, hutten waren goed en schoon. Eten ontbijt lunchpakket en vooral het diner was geweldig. Personeel goed en zeer vriendelijk. Fietsroutes waren duidelijk en goed te bereiden. Goede en duidelijk communicatie gehad met Oebele van Travelydays Zeker een aanrader.
Jan en vrienden

Lees meer over deze vakantie: Fiets-vaarvakantie Donau: Fietsen tussen Passau en Boedapest


Zeker de moeite waard.

Fietsvakantie in Oostenrijk, juni 2022
De algemene waardering is goed. Wij hebben wel problemen met de info die we voorafgaandelijk en op de boot steeds in Duits of Engels kregen. Wij waren de enige nederlandstaligen aan boord. Dat hadden we graag voorafgaandelijk geweten.
Boot was prima en het personeel super vriendelijk. Eten was typisch Duitse kost en voor de liefhebbers zeker goed.
Reisleiding was moeilijk vermits de reisleider aan zijn laatste tocht bezig was en een uitgebluste indruk gaf. Was niet helemaal op de hoogte van de fietsroutes. Bezoek aan Wenen was tekort. Budapest fantastisch met dito gids. Bratislava was ok.
Stefaan en Mia

Lees meer over deze vakantie: MS Se-Manon – Donau fietscruise Passau – Boedapest

Een geweldig positieve ervaring.

Cruise in Oostenrijk, mei 2022
Een vriendelijke en goed georganiseerde reis met hele goede accomodatie, behulpzame bemanning en goed eten. De tochten waren mooi en goed te doen. De excursie in Wenen, Budapest en Bratislava waren zeer informatief.
Eric en Joke

Lees meer over deze vakantie:Donau fietscruise – MS Primadonna Fiets- en vaarvakantie naar Wenen, Bratislava en Boedapest


Leuke fietscruise

Cruise in Nederland, mei 2022
Een gevarieerde reis met de boot en fiets in Noord-Holland. Het gezelschap was niet te groot, ontbijt en diner was prima. Zelf je lunchpakket klaar maken was ideaal.
Het is zeker voor herhaling vatbaar.
A. van Segeren

Lees meer over deze vakantie: Noord-Holland fietscruise


Super goed ! Fietsvakantie in Oostenrijk, mei 2022

Wij hebben de fietscruise Passau - Boedapest gedaan en deze was echt super. Goed geïnformeerd op voorhand door Travelydays, onthaal aan de garage was heel goed geregeld, we moesten zelf niets doen. Kajuiten waren ook prima, eten was super lekker en fijn. Er was ook een reisleidster aan boord waarvan we vermoeden dat de fietsroutes ook voor haar niet altijd duidelijk waren, maar ze deed heel erg haar best. De meeste fietsroutes waren prachtig, dit is een reis die voor herhaling vatbaar is !
Inge

Lees meer over deze vakantie: MS Se-Manon – Donau fietscruise Passau – Boedapest


Goed georganiseerd Fietsvakantie in Portugal / Lissabon-Sagres, april 2022

Was een prima reis en alles was goed georganiseerd. Hotels prima en aardige mensen, fiets organisatie prima uitleg enz, goede fietsen.
Bas

Lees meer over deze fietsvakantie: Fietsvakantie van Lissabon naar Sagres


Fantastische ervaring

Dit was onze eerste cruise ervaring en ook fietsvakantie. De organisatie was perfekt van begin tot einde. Oebele regelde de voorbereidingen perfekt. Over de ganse reis kunnen we geen enkel minpunt vinden. Alles verliep gewoon buitengewoon vlot vooral door de goede reisleider Leslie. Hij stond steeds klaar en had een oplossing voor alles. Alhoewel de MS Fortuna een al wat oudere boot is was alles heel proper en gezellig. De hut was groot genoeg en de bedden heel confortabel. Het personeel was nog vrij jong maar heel professionneel en ze stonden steeds klaar met de glimlach. Vooral de keuken was top. Het was meer dan een 5 sterren waard. Alles was gewoon perfekt. Het leek wel iedere dag een gastronomisch menu.
Wie een ontspannen vakantie zoekt met lichte beweging kunnen wij deze fietscruise zeker aanbevelen. Je kan gewoon genieten van de gemakkelijke fietsroutes langs de Donau zonder je zorgen te maken want Leslie heeft overal pijltjes geplakt zodat je niet verloren kan rijden.

Jean-Pierre / Micheline


Varen en fietsen

Fiets- vaar vakantie met driemaster Leafde fan Fryslan. Een geweldige reis, afwisselend fietsen en varen/zeilen op IJsselmeer en Waddenzee.
Prima bemanning en heerlijk gegeten aan boord. Mooie hut, klein reisgezelschap. Zeker voor herhaling vatbaar.

Joke


Fietsvakantie Baltische Staten

De fietsvakantie was uitstekend verzorgd. Goede fietsen, hotels en vervoer. De reisleider verdient een extra compliment voor zijn inzet. Hoogtepunt wat betreft fietsen was de tocht over de Koerse Schoorwal met een prachtig duinlandschap.
Enig kritiekpunt is dat een keer de balans tussen fietsen en sightseeing wat ons betreft beter had gekund. De aankomst in Kaunas was te laat in de avond om de stad te bekijken. De voorafgaande fietstocht was niet echt bijzonder en had korter gekund.
De drie hoofsteden waren voor ons evenzovele hoogtepunten. We hebben er zelf nog een vierde, Helsinki, aan toegevoegd, immers op nog geen twee uur varen van Tallinn.

Helma en Luc


Top fietsvakantie Altmühltal

We hebben een bijzonder mooie fietsvakantie in Duitsland langs de Altmühl achter de rug. Goed georganiseerd, aangename hotels en smakelijke maaltijden. We hebben genoten van het afwisselende landschap, kortom een aanrader!

Conny


Een aanrader: fietscruise langs de Donau

Voor de eerste keer met een fietscruise mee geweest. Wat een ervaring. Niets negatiefs aan. De voorbereiding door Oebele perfect geregeld inclusief het parkeren voor een week. Maar ook op de boot in de watten gelegd voor zowel het eten en drinken, als de hut en de hygiëne.
Het fietsen langs de Donau was prachtig en de steden Bratislava, Budapest en Wenen zijn een genot om te bezoeken. De routes en de extra uitleg waren fijn en uitgebreid.
Het enige minpuntje zou kunnen zijn dat we graag zowel in Budapest als in Wenen nog een dagje erbij hadden willen pakken. Dus deze steden zullen wij zeker nog eens apart bezoeken.
Het concept fietsen/cruise zullen zeker nogmaals doen.

Hetty van Bennekom


Alles perfect

Alles prima personeel aan boord vriendelijk en goed. Reisleider Lesley is de beste die er IIS staat 16 uur per dag voor je klaar en weet alles.eten aan boord erg goed hutten worden goed schoongemaakt. Ivm corona strikte regels waar herhaaldelijk op gewezen. Fietsen worden goed verzorgd. Iedereen is behulpzaam. Alles perfect beter kan niet.

Jullien Trip


Top

Geweldige, goed georganiseerde reis. Crew was een geoliede machine. Door travelydays top geregeld !!

Marjo


Geweldig

Een geweldige reis. Zeer goed georganiseerd. Wat een geweldig team die dat zo voor elkaar krijgen. Niets dan lof

Marjo


Een superfijne Sail and Bike vakantie

De Sail and Bike vakantie vonden we super leuk. De crew: Floris de schipper, Sophie, Leon en Annyta waren fantastisch. Het eten was voortreffelijk. Mijn zus, zwager en mijn man hebben genoten. We bevelen het iedereen aan. 

Josefien


Fietsen, zeilen en verwend worden.

Een afwisselende fietsvaarvakantie. De maaltijden waren top! De bemanning kundig en plezierig. De fietsroutes zijn o.h.a. Prima aangegeven via kaart en GPS. 

S. Van Moerkerk


Aanrader

Prachtige fietsroutes, goed ontbijt en diner.En bijzondere hartelijke bemanning. Een top ervaring  

Emmy Spoelstra


Een aanrader

Donau Fietscruise van Passau naar Boedapest v.v.. Ondanks hoog water nagenoeg alle bestemmingen volgens plan bereikt. Prima boot, goed eten en vriendelijk personeel. Door Travelydays goed geregeld en begeleid en ook prima nazorg. Mooie steden bezocht, supervakantie! 

Fred Verspeek


Top organisatie en begeleiding

Top organisatie en begeleiding
We hebben een zeer aangename ervaring met jullie reisbureau. We staan vol bewondering voor de snelheid van reageren op onze mails, de informatie, het reisschema met bijhorende infomap, de zeer goede fietsen, de hotelaccommodaties, de stadsgidsen en vooral onze super begeleider Igor die zorg droeg van alles en iedereen. Kortom een organisatie om U tegen te zeggen en voort te vertellen. BEDANKT !

Rita 


Fietsvakantie van Porto naar Lissabon

Een hele mooie fietsvakantie gehad in een erg mooi land. We hadden een extra nacht geboekt in Porto en dit was echt de moeite waard, een erg mooie stad. Genoten van de vele bezienswaardigheden en de mooie fietstochten langs de kust, met een pittige laatste fietsdag. De hotels waren allemaal perfect, al met al een hele geslaagde vakantie.

Frans Teunissen


Fluitend langs de Donau

Wij hebben met vrienden gefietst van Passau naar Wenen. Veel informatie gekregen en alles verliep keurig en duidelijk. De fietsroute wordt heel duidelijk aangegeven. Prima hotels, de gehuurde electrische fietsen waren top. De dagelijkse afstanden zijn goed te doen en de routes waren mooi en afwisselend. Het voordeel van boeken bij deze organisatie is voor ons de flexibiliteit (veel afwijkende dingen zijn mogelijk) duidelijke afspraken (geen later bijkomende kosten) en alles uitstekend geregeld. Wij hebben met z'n vieren genoten van deze fietsreis!

4 Musketiers


Fietsen in een perfect fietsland

Prachtige fietsroutes doorheen een perfect fietsland. Wij volgden onze route dmv een dagelijkse routebeschrijving en knooppunten (zonder gps). Mits er hier en daar een foutje ingeslopen was in de beschrijving, verliep het traject vlekkeloos. Alle overnachtingen waren toppers en onze bagage werd elke dag op tijd naar de volgende bestemming gebracht. We huurden één fiets; uitgerust met stuurtas en bagagetas. Deze fiets was perfect in orde. Dit was onze tweede fietsvakantie met travelydays (eerste in Portugal) en we kijken alvast uit naar een volgende...

Groetjes Isabel en Filip


Fietsvakantie Frankrijk: Fietsreis langs imponerende kastelen aan de Loire

Het was een geslaagde vakantie die voldeed aan de verwachtingen. Het traject langs de Loire was zeker goed gekozen om een varieteit aan kastelen te kunnen bezoeken. Het bagagevervoer en de hotels waren in orde. De bewegwijzering en fietspaden langs het traject waren opmerkelijk goed. De af te leggen kilometers per dag waren in een aantal gevallen wel fors, in aanmerking genomen dat je ook de nodige tijd moet hebben om de kastelen te bezoeken. In het bijzonder gold dit voor de rit van Chenonceaux naar Blois (76 km), de route waarlangs de kastelen Cheverny en Chambord te vinden zijn. Beide zeker de moeite waard, maar in combinatie met het langste fietstraject, kan dat niet allebei in 1 dag. Voeg daarbij dat er in Blois ook nog een bijzonder kasteel te bezichtigen is waarvoor amper tijd is, omdat je 's anderen daags op tijd moet vertrekken voor het laatste traject met harde westenwind van 70 km. Kortom dat deel van de reis zou best met 1 dag extra uitgebreid kunnen worden.

Luc Jeurissen


Fietscruise Zuidholland – België

Ondanks covid problematiek heel amicaal en aangenaam verlopen we hadden een bovenkajuit met groot raam afgesproken, door omstandigheden was dit niet het geval, doch men heeft een inspanning gedaan om alles vlot en aangenaam te laten verlopen

Toon Beke


Fietscruise Hanzeroute - MS De Nassau

Het was een fantastische reis. Mooi schip, mét airco Heel fijn want het was steeds meer dan 30°. Ontzettend vriendelijke reisleidster, behulpzaam personeel en bemanning. Het eten was echt voortreffelijk. Vooraf steeds goede informatie van Travelydays ontvangen. De fietsroutes zijn goed aangegeven en de afstanden prima te doen. Zeker voor herhaling vatbaar..

Agnes


Fietsvakantie: Rondreis Westfalen vanuit Münster

Het was een 6 daagse fietsvakantie door Munsterland. De accomodaties waren prima. Zowel kamers als het eten. Bij verschillende hotels was de wifi slecht. Ook de route's downloaden was hierdoor moeilijk. Geen wifi ook niet downloaden. Het stallen van fietsen in Munster kan gewoon bij het hotel. Hebben wij bij terugkomst ook gedaan. Scheelt een hoop gesjouw met fietsen en dagbagage. Reis staat aangegeven met moeilijkheidsgraad 1. Wij, zeventigers, zonder electrische aandrijving, vonden de heuvels van Senden naar Nottuln veel te zwaar en hebben twee maal een behoorlijke afstand moeten lopen.De apps en papieren routes komen niet altijd overeen.In beschrijving staat dat reisdocumentatie drie weken van te voren worden aangeleverd. Is niet gebeurd en lagen bij het eerste hotel. Jammer, konden de benodigdheden niet bestuderen en geen GPS meer aanvragen.Toch een leuke vakantie gehad.Als ervaren fietsers en kaartlezers routes kunnen vinden.

Dominicus


Fietsvakantie „Hoogtepunten rondom Brussel“

We hebben heel erg genoten van onze fietsvakantie in België. De fietsroutes zijn ontzettend mooi en precies de juiste lengte. Er valt veel te ontdekken onderweg maar ook binnen de steden. We vonden het vooral leuk om overdag te fietsen en s’avonds de prachtige steden te bezichtigen. België staat bekend om haar mooie architectuur en hun bier en dit hebben wij goed meegekregen. De hotels waren erg fijn met vriendelijk en behulpzaam personeel. Alles was goed geregeld en het personeel was op de hoogte van onze komst en hadden de reisinstructies en fietsen voor ons klaarstaan. De communicatie met het reisbureau verliep erg soepel.In het algemeen was de reis uitstekend georganiseerd en zelfs nog leuker dan verwacht. Wij kijken er naar uit volgend jaar weer onze vakantie te boeken!

Sophie


Fietsvakantie langs de Donau: Passau – Wenen

Heerlijk genoten van een prachtige fietsvakantie langs de Donau. Hotels overtroffen de verwachtingt. Prima prijs-kwaliteitverhouding. Zeer mooie hotellocaties, goede variatie. Travelydays had alles keurig netjes geregeld. Met zorg uitgekozen. Zonder addertjes onder het gras. Kortom voor ons: echt vakantie!

Marjon


Fietsvakantie Friese steden en meren

Voor de eerste keer hebben we een fietsvakantie ondernomen en wel de Friese meren fietsroute. Is ons super goed bevallen, fietsroutes, hotels en ook de bagage transfers waren goed geregeld.

Ad


Carrisima

Goed georganiseerde reis, alles prima aan bood van Carrissima, kan bijna niet beter. De receptiemedewerkster van Globus garage was vreselijk, gelukkig had ze wel aardige collega's.!

Wies


Fantastische fiets&vaar week

Fantastische fiets&boot week met prachtige fiets routes, mooie steden zoals Bratislava, Budapest en Wenen. Leuke extra opties voor muziek/concert. Uitsekende fietsen en verzorging aan boord met voorziening lunch pakket voor fietsdagen. Een aanrader!

Gorzom


Guided cycling in the Baltics: Lithuania – Latvia – Estonia

We hebben een hele fijne vakantie gehad door 3 schitterende, groene landen. Veel gezien, onderweg en in de hoofdsteden leuke rondleidingen gehad en ook zelf nog veel gezien. De laatste dag, 23 aug. in Vilnius ook nog meegemaakt dat het precies 30 jaar geleden was van de Baltic Way. Dat was ook een hele mooie ervaring. Voor een eventuele volgende fietsvakantie zullen we zéker ook bij u kijken of we iets geschikts vinden want het is ons goed bevallen.

Astrid en Sylvia


Fietsvakantie in Portugal

Wij zijn zeer tevreden over de uitstekende keuzes en begeleiding/service van de organisatie. Geen onaangename verrassingen, alles pico bello. De bagage steeds tijdig naar het volgende hotel gebracht, goede fietsen en duidelijke voorlichting bij het boeken al! We zullen bij een volgende reis zeker weer kiezen voor deze organisatie.

Fam Hoornick


Cruise in Oostenrijk

Een geweldige vakantie, veel gezien, prachtige fietsroutes. Het eten was prima. De hut perfect. Alles goed verzorgd. Aardig personeel. Voor herhaling vatbaar 

Wilma Hartmans


Yes we had amazing time on board.

We had realized that the Bike and Boat is the best way of traveling.
We stay a comfortable cabin, we don't need to pack luggage every morning, we don't lose our way if we follow the guide, 

we have meal at set time at same time. means we don't need to wait meals for long time from sitting at tables
and we can make new friends!
I can't imagine traveling in any way other than "Bike and Boat". Thank you very much!!

Noriko


We had a wonderful experience on the Klipper Elizabeth.

What we enjoyed the most:
- The ship was cosy and comfortable.
- Our cabin was quite comfortable, we appreciated the fact that we could enjoy daylight and that we could open the small windows to let the fresh air in.
- Food was great, the cook took care of preparing healthy and tasty meals. Having coffee, tea and flavoured water available all day long was also appreciated.
- The crew did a great work, and were very friendly and available, creating a nice atmosphere.
- The bicycles we very good quality and comfortable, and it was a nice surprise to have bicycle bags available for a comfortable ride.
- Biking circuits were very beautiful, and distances proposed were the right amount.
- The GPS guidance was excellent.
- The parking service (Central parking) was very good, we appreciated their timeliness in handling the car back to us at the end of our trip.

Gabriela


Een week zalig genieten!  

Zeer lovend voor Globus (parking + transfer naar de boot).
Onze persoonlijke fietsen werden met zorg van en op het schip geladen.
De fietsbrochure mag wel in het Nederlands zijn en de beschrijving van de routes kan beter, gelukkig gaf de reisleider voldoende info.
Efficiënte organisatie tijdens het hele verloop van de reis en evenwichtige tijdsverdeling fietsen, varen en uitstappen. Tijdsblok in Wenen was een beetje te kort volgens ons. Het avondeten was eerder gewoontjes, daarentegen het ontbijt uitstekend. De formule om je lunchbox te vullen via het ontbijtbuffet is handig.
Kortom tevreden klanten.

Ronny


Ontspannen met goede service  

De fietscruise in Tsjechië is ons zeer goed bevallen. Fietsen door dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan. Het is er heerlijk rustig. De routes verliepen over goede fietspaden langs de rivieren met een goede bewegwijzering langs de Elbe echter soms ook over onverharde fietspaden. De eerste dag moesten we soms wat zoeken naar de juiste weg, maar dit hoort er misschien bij op een fietsvakantie. Het schip is fantastisch, smaakvol ingericht, niet te groot en met relatief veel bergruimte in de hut (o.a. grote laden onder de bedden). En de service was goed en prettig. Een highlight was het captains dinner als barbecue op het zonnedek. De ervaren reisleider Wolfgang informeerde goed over de route van de volgende dag en was steeds aanspreekbaar.

Conny


Geweldige service en ervaring 

Geweldige ervaring, de combinatie van een fiets en zeilvakantie met een klassieke driemaster als hotel.
De service van de bemanning, inclusief de kapitein, was voorbeeldig, vooral ook toen mijn vriend en later ik een dag ziek aan boord bleven. Zo ontstaat er een ontspannen sfeer waardoor ik mij thuis voelde en op momenten van de zeilen hijsen onderdeel van de bemanning.

Guillaume


Leuke ontspannen vakantie 

We hadden een leuke fietsvakantie langs de Donau. Onze bagage werd iedere dag opgehaald en naar het volgende hotel gebracht, dit was prima geregeld. Ook de hotels waren in orde. De bewegwijzering in Oostenrijk was super, in Hongarije en Slovakije was het soms wat zoeken maar met behulp van de Bike Trail guide en wat geografische logica zijn we er steeds uitgeraakt.

Martine 


Fietsvakantie in Friesland

Het was een hele mooie fietsvakantie, zeer mooie omgeving. Mooie routes, en leuke plaatsen. De hotels waren goed, de minste was in het wel heel mooie Oudemirdum. Daar hebben we wel het lekkerst gegeten. De routes, daar zaten toch wel iedere dag de nodige kinderziektes in, ofwel zijn de nummers in het kort verandert of wel is er iemand geweest die niet opletten met de nummers te noteren. Gelukkig kom je onderweg vele borden tegen met de juiste nummers. Dat hoort erbij zo blijft het toch een beetje avontuur. Dus al bij al was het een hele mooie verkenning in Friesland.

Fabienne C. 


Bodensee Fietsreis

Wij hebben een hele mooie vakantie gehad goed geregeld mooie hotels diners in verhouding met de prijs, prijs iets meer dan waarschijnlijk meer keus. Wel even een opmerking ivm. de terugreis, 5 km heen 5 km terug in Oostenrijk nooit aan vignet gedacht bij de grens stoppen allebei een bekeuring van €120,— dit was echt balen, bij de laatste mail ivm de reis ook even vermelden svp koop een vignet scheelt je een bekeuring van €120;— Verder prima geregeld en bedankt

Grada en Dick S. 


Fantastische ervaring - Actieve vakantie in Nederland, mei 2019

Geweldige ervaring. Vrolijke, gezellige Schipper en crew. Fijne groep mensen. Vreemd dat er voornamelijk buitenlanders waren, ( vreemd genoeg had ik dat eigenlijk ook wel verwacht) terwijl dit een geweldige vakantie in eigen land is. Zeker niet de laatste keer voor ons.

Ron en Joke    


Prachtige fietscruise op de Donau - Fietsvakantie in Oostenrijk, mei 2019

We hadden een prachtig georganiseerde fietstocht langs de Donau en verbleven op een mooi schip. Het eten was voortreffelijk evenals het personeel aan boord. Een echte aanrader.

Mark


Danube Passau to Budapest MS Carissima - May 2019

Our group enjoyed the bike ride very much. The guide you provided was very good. He took us to try some local delicacies which was superb. Having our ride made our ride very relaxing & trouble free. I would also like to thank you for the smooth booking of our trip. The only hiccups was you didn’t send us the cabin allocation. But all resolved & we had a pleasant trip. Thanks again for your help

K.W.


Hotelfietsreis Gouden Eeuw Hotel Volendam

Ik wil alleen maar bedankt zeggen. Wij vrouwen uit Breda hadden geweldige dagen in Volendam. Het hotel, de omgeving onze excursies en fietstochten waren gewoon geweldig. Dankzij je goede advies.

Anneke W.


IJsselmeertrip met de Elizabeth

We zijn erg blij. Met een paar foto's stuur ik mijn feedback. Het weer was ook leuk. Maar de Noordzee wind! Houdt hij nooit op?
Fietsen: TOP, routes goed doordacht. Infomateriaal voor de fietstochten volstaat volledig.
Schippersoneel: zeer vriendelijk en meegaand en grappig.
Het schip is niet zo groot, maar comfortabel.

Henk (Turnhout)


Portugal Minho Porto, September 2018

We are now back from Portugal, safe, sound and thoroughly relaxed, and would like to thank you for the excellent manner in which the trip was organised. It was great fun to explore the country in this manner. We also have very pleasant and lasting memories of the responsiveness of the staff at Wine & Dine, as well as the compensation offered for the room complained of. Please do pass this on to the employees of that establishment.We had excellent route guidance via GPS, although we did feel that alternative routes could have been described in more detail, and the same applies to the sights and attractions along the route.

Mary from GB.


South Holland fietscruise with MS Amsterdam

The boat trip that was part of the bicycle tour package was sheer pleasure, since everything turned out to be an absolutely enjoyable experience.
We lose no opportunity to recommend this trip to all interested parties. Thank you for your help and careful compilation of the documents.

With warm regards Rob D. on behalf of the group 


Lake Constance round trip in September 2018

We enjoyed 6 wonderful days at Lake Constance along the spectacularly beautiful route from Bregenz via Constance and Friedrichshafen. Although we did have a little rain on the first two days, we thoroughly enjoyed ourselves on all the cycling routes. The hotels we stayed in were really very comfortable. The Reception staff gave us all the information that we needed, e.g. where the bicycle shelters were located, soon after our arrival. There are very clear signposts all over the Lake Constance cycle path (the Bodenseeradweg), and so it is almost impossible to lose one's way. We occasionally made our own explorations (e.g. the Lake Dwelling Museum in Uhldingen), but thanks to our maps, we had absolutely no problem. The rental bicycles were excellent and highly suitable for the route. Thanks also to the crew of the bicycle distribution service in Bregenz. They helped us attach a bicycle GPS-holder.

Frances & Gary P.