Stavoren Friesland Holland

De Friese Elfstedentocht per fiets en plezierjacht

De Elfstedentocht, in het Fries "Alvestêdentocht", is een schaatswedstrijd op natuurijs, die in de provincie Friesland wordt verreden als de winter maar streng genoeg is. Deze 200 km lange route voert over dichtgevroren kanalen en meren vanaf Leeuwarden langs de tien andere Friese steden en stadjes met als eindpunt opnieuw Leeuwarden. De elf steden, waaraan dit evenement zijn naam ontleent, zijn de elf Friese plaatsen die van oudsher stadsrechten hebben. Ook per fiets, boot of kano is de elfstedentocht een ware belevenis.

Wij bieden u uitgewerkte tochten voor 7 of 14 dagen, tijdens welke u per boot en fiets deze historische steden bezoekt. U vaart over riviertjes en kanalen, kleine en grote meren of fietst over paden en dijken omgeven door natuur langs de elf Friese steden. De hoofdstad Leeuwarden is een levendige stad. Datzelfde geldt voor de steden Sneek en Harlingen. De andere stadjes zijn veelal klein en dromerig en hebben grotendeels hun authentieke landelijke karakter behouden.

Vanaf Sneek ligt een vloot fraaie en goed onderhouden plezierjachten op u te wachten. Afhankelijk van het type boot zijn deze compleet ingericht voor 2 - 12 personen. In Nederland is het hebben van een vaarbewijs niet verplicht voor jachten tot 15 m. U krijgt instructies om u vertrouwd te maken met het besturen van het plezierjacht. Onze tourfietsen met 3-7 versnellingen en bagagedrager en fietstas) worden aan boord gebracht en dan "giet it oan"! U kunt elke dag een interessante route met de boot varen waarna er nog genoeg tijd overblijft voor een heerlijke fietstocht. Beweging, ontspanning en beleving van cultuur en natuur: al die elementen begeleiden u op uw tocht. U kunt kiezen voor twee tochten van een week, of deze combineren tot een veertiendaags avontuur.

Het huurtarief voor de boot hangt af van het seizoen en de grootte van het vaartuig. Boothuur incl. eindschoonmaak na afloop, beddengoed en beddenlinnen, handdoeken, compleet uitgeruste keuken. Ex. brandstof, brug- en liggeld.

Meer informatie: