Motorboot Nederland

Boot & fiets huren

Ontspannen, actief en afwisselend zijn onze boot- en fietsvakanties.
Met de boot door de prachtige natuur met romantische vaarwegen en met de fiets wordt het gebied verder actief ontdekt.
Het Friese merengebied is fantastisch voor een vakantie midden in de natuur. Het wijdvertakte netwerk met kanalen, grachten en de vele grote en kleine meren wordt met de boot actief ontdekt. Met de fiets wordt het veelal beschermde weidelandschap ontdekt, met de leuke historische stadjes en dorpjes. De uitstekende fietspaden verlopen verder door veengebieden en bossen.
De boot kan alleen om er mee te varen gehuurd worden of compleet met huurfietsen en een informatiepakket met fietskaarten.
Natuurlijk kan ook de eigen fiets worden meegenomen.

Nieuw!

„Condor“, een nieuwe boot in de vloot.

Vanaf 2016 wordt er een nieuwe boot aan de vloot toegevoegd. Het betreft de „Condor“ een ruime boot met een lengte van 12 meter. De „Condor“ biedt accomodatie aan 4 personen, beschikt over 2 hutten en een douche en toilet. De boot behoort tot de Standard Class met dekbedden, handdoeken, kussens en bedlinnen inclusief.

Meer info over de Condor: Motorboot Condor

Nieuwe luxe huurboot voor fietsvakanties/vaarvakanties Friesland / Holland

Nieuw in de vloot is in 2015 de „Maurice“, een luxe ingerichte boot met twee slaapkamers elk voorzien van een 2-persoonsbed, douche en toilet. Deze 14 meter lange boot biedt 4 personen een comfortabel verblijf en de technische uitrusting laat niets te wensen over. Vanaf Euro1150,- is de „Maurice“ voor een week te huur waarbij er eigen fietsen kunnen worden meegenomen of de fietsen kunnen desgewenst worden gehuurd.

Meer info: Motorboot Maurice

 

Unieke gezinsvakantie: Fietsvakantie en vaarvakantie combineren.

04.11.2014 Een unieke gezinsvakantie is het combineren van een fietsvakantie met een vaarvakantie in het prachtige gebied van de Friese Meren. Hier kan een boot gehuurd worden met fietsen en op de dagelijkse vaarroute liggen er voor iedere aanlegplaats mooie fietsroutes klaar. Het varen met een boot in Friesland is "kinderspel": na een korte instructie kunnen de touwen los en ligt het wijdse merengebied open voor een onvergetelijke fiets- en vaarvakantie.

Tijdens een tweeweekse vakantie kunnen met de boot en de fiets alle 11 Friese Steden bezocht worden. Tijdens het varen kan er aangelegd worden op eilandjes in de meren of er wordt aangelegd en overnacht in een van de prachtige natuurgebieden. De kinderen kunnen onder toezicht van de volwassenen stuurman op het eigen schip worden, als matroos helpen bij het aanleggen en onderweg kan er natuurlijk naar hartelust gezwommen worden.

De huurboten voor gezinnen bieden plaats aan 4 tot maximaal 12 personen. Zo kunnen op en aantal boten 2 gezinnen samen op vakantie gaan.

Meer info: De Friese Elfstedentocht

 

Boot huren in Friesland volgens het Travelydays principe "Goed, betrouwbaar en voordelig".

Goed en betrouwbaar

06.03.14 | Met het verhuren van motorboten in Friesland hebben we een lange ervaring en we kennen het vaargebied "de Friese meren" zeer goed. We verhuren boten die zijn uitgerust voor een onbezorgde vakantie op het water. De boten zijn op basis van bestaande casco's nieuw gerenoveerd en steeds opnieuw ingericht voor de speciale eisen die aan huurboten worden gesteld. De werf voor het onderhoud aan de boten ligt op het terrein van de vertrekhaven. Tijdens uw vakantie op het water is er de 24h hulpdienst die bij eventueel toch voorkomende problemen snel oplossingen vindt.

Voordelig

De huurboten zijn in drie verschillende categoriën ingedeeld, elk met een eigen comfort-niveau. Het betreft de Budget Class, de Elite Class en de Kormoran boten. Steeds hebben we scherpe huurprijzen voor de betreffende boten vastgelegd. Nadere informatie over de categorie en de huurprijzen vindt u bij de bootbeschrijving.
Onze speciale aanbieding in 2014 en 2015: Eindschoonmaak incl. de prijs; uw voordeel is € 50,-

Kortingen

In het voor- en naseizoen geven we attractieve kortingen (zie hiervoor de prijzen bij de bootbeschrijvingen). Bovendien, wanneer u nu voor het volgende jaar een boot bij ons huurt, dan geven we 3% korting. Voor zover de prijzen voor dit jaar nog op onze website gepubliceerd zijn dan krijgt u deze 3% korting over de prijs van dit jaar. Afhankelijk van de uiteindelijke prijsverhoging kan uw voordeel zo oplopen tot 5 à 6%.

 

Nieuwe fiets- en vaarvakantie naar Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018

06.03.14 | Onlangs heeft Travelydays, specialist voor fiets- en vaarvakanties in Europa, een nieuwe route met Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 in haar programma opgenomen. Deze fiets- en vaarvakantie met huurboten en fietsen start in Sneek en loopt via Grouw naar Leeuwarden waar midden in de stad, aan de Princentuin afgemeerd kan worden. Vanuit deze ligplaats in het centrum van Leeuwarden kan deze stad te voet of met de fiets verkend worden. Vele culturele hoogtepunten in Leeuwarden, cultureel centrum van Friesland en toekomstige Culturele Hoofdstad van Europa worden dan alvast ontdekt. Tenslotte wordt er na een langere fietstocht richting Dokkum op de terugreis via Eernewoude en Terhorne gevaren waar fascinerende fietsroutes klaarliggen.

In Sneek ligt een ruim aanbod van huurboten waarmee deze nieuwe route gevaren kan worden. Van de eenvoudigere Budget Class tot de Elite Class boten en van kleine boten voor 2 personen tot boten met een accomodatie voor 10 tot 12 personen. Bijzonder geschikt voor de nieuwe route zijn de Kormoran huurboten. Deze boten bieden een maximum aan comfort voor de fiets- en vaarvakanties in Friesland.

Het is mogelijk toerfietsen te huren of er kunnen eigen fietsen worden meegenomen.

 

Meer informatie over Leeuwarden en de route

 

Vaarvakantie met Kormoran huurboten

15.11.13 | Onlangs zijn er 3 luxe Kormoran huurboten in de vloot in Sneek opgenomen. Deze comfortabele boten voor een vaarvakantie in Friesland behoren tot de mooiste huurboten in Nederland. De onderstaande Kormorans liggen de komende zomer vaarklaar om te huren, desgewenst met huurfietsen en kant-en-klare fietsroutes om de Friese 11 steden te bezoeken.

 

Boot huren in Friesland in de nieuwe Budget-Class

08.11.13 | Met ingang van het vaarseizoen 2014 bieden we een aantal huurboten aan in een nieuwe en goedkopere Budget-Class. Het belangrijkste verschil met de Standard- en Elite-Class is het feit dat er geen dekbedden/beddengoed en handdoeken aan boord zijn (zelf meenemen). Tevens zijn deze huurboten iets eenvoudiger ingericht. De "Els" voor 2 personen is de eenvoudigste Budget-Class boot en daardoor ook de goedkoopste huurboot in de vloot. Tevens is het de enige boot zonder een extra boegschroef.

 

De service blijft natuurlijk hetzelfde als bij de andere boten. Dit betreft met name de vaarinstructie vooraf, de eindschoonmaak blijft inclusief de prijs en de 24h-hulpdienst staat op ieder moment ter beschikking. Dekbedden/beddengoed kan desgewenst voor € 12,50 per persoon gehuurd worden en een handdoeken pakket is te huur voor € 5,-. Rent a boat and bike: Vanzelfsprekend kunt u op deze boten ook huurfietsen of eigen fietsen meenemen.

De volgende boten behoren tot de nieuwe Budget-Class:

 

Nieuwe boten voor 2014 in de vloot

Luxe huurboten voor vaarvakanties.

02.10.2012 | Met de Danny en de Mariska zijn twee luxe huurboten voor 2013 aan de vloot toegevoegd. De Danny is met 3 hutten voor twee personen, drie douches en drie toiletten uitermate geschikt voor 3 stelletjes of 2 gezinnen met kinderen.
De Mariska is tevens een boot van het type Riverline 1500 (15 m lang), is echter iets anders ingebouwd. De indeling bestaat hier uit 4 hutten voor 2 personen, dus uitermate geschikt voor twee gezinnen met kinderen. Deze boot heeft drie douches en vier toiletten. De indeling van de hutten is op beide boten flexibel; in twee hutten kunnen de tweepersoonbedden in enkel-persoonsbedden omgevormd worden.
Beide boten behoren tot de Comfort Class.

Elite Class

Naast een aantal budget-boten behoort het merendeel van de huurboten tot de Elite Class. Dit betekent dat naast de complete uitrusting welke op alle boten aanwezig is, nog een aantal extra's worden geboden. Dit zijn:

  • Luxe stoelen met kussens en een tafel voor buiten.
  • Flatscreen televisie met digitenne en DVD.
  • Luxe service, opgemaakte bedden, compleet ingerichte badkamer met extra handdoeken/zeep en shampoo.
  • Leuke attentie bij vertrek op de boot!