Gouda

Fietsvakantie Amsterdam - Brugge

Historische steden en onvergetelijk natuur- en cultuurlandschap in Nederland en België

Deze prachtige achtdaagse fietsvakantie brengt u langs unieke plekjes in Nederland en eindigt in buurland België. U maakt kennis met unieke historische steden, zoals Amsterdam, Gouda, Dordrecht en Middelburg, waar de charme van vervlogen tijden in ieder hoekje voelbaar is. Natuur kent de route in overvloed. U fietst bijvoorbeeld dwars door het Groene Hart. Deze groene regio is uniek gelegen in het grootste stedelijk gebied van Nederland en staat garant voor een eindeloos gevoel van rust en vrijheid. De natuur, gekenmerkt door rivieren, beekjes, meertjes en eilandjes in Nationaal Park De Biesbosch is heel anders dan het Groene Hart, maar is zeker zo indrukwekkend. Ook het water- en duinrijke Zeeuwse landschap zal u geen moment vervelen. Aan culturele bezienswaardigheden komt u ook zeker niets tekort. U komt bijvoorbeeld langs het bekende molencomplex Kinderdijk. Deze negentien typisch Hollandse molens trekken jaarlijks miljoenen toeristen. En de karakteristieke Zeeuwse plaatsjes en dorpjes zijn een bezienswaardigheid op zich. De tocht eindigt in het Belgische Brugge, een prachtige stad die ook wel “De parel van Vlaanderen” genoemd wordt.

De Route

Dag 1: Aankomst in Amsterdam

Uw fietsvakantie begint in Amsterdam, volgens velen hét juweel van Europa. Met zóveel vertier en bezienswaardigheden, is een bruisender begin van uw fietsvakantie bijna niet denkbaar. Komt u tijdig aan in Amsterdam, maakt u dan een eerste wandeling door het gezellige centrum.

Dag 2: Amsterdam - Gouda 80 km

Midden in Nederlands grootste stedelijk gebied De Randstad ligt een uniek stukje natuur: het Groene Hart. Met eigen ogen maakt u kennis van de vele gezichten van dit unieke gebied: polders, venen, water en mooie historische stadjes sieren het landschap. De tocht voert verder naar de stad Gouda die over de hele wereld bekend staat om zijn gelijknamige Goudse kaas. Behalve vanwege kaas, staat Gouda ook bekend om zijn stroopwafels en kaarsen. Gouda is dus dé plek om typisch Hollandse waren in te slaan. Maakt u ook zeker een vroege avondwandeling langs de mooie kanalen en indrukwekkende oude gebouwen.

Dag 3: Gouda - Dordrecht 52 km

Vandaag bewondert u een van Nederlandse meest populaire toeristisch trekpleisters: molencomplex Kinderdijk. Deze negentien typisch Hollandse molens prijken in een net zo typisch Hollands landschap en zijn een waar Nederlands icoon. Ook ontdekt u hoe een authentieke windmolen werkt, bezoekt u de molenwerkplaats en bekijkt u hoe een molen wordt gebouwd. U brengt de nacht door in Dordrecht, één van Nederlands oudste steden.

Dag 4: Dordrecht – Willemstad 39 km

Natuurliefhebbers halen vandaag opnieuw hun hart op. De langere tocht van 54 km gaat het eerste gedeelte langs één van Nederlandse grootste nationale parken: De Biesbosch. Dit natuurgebied, dat rijk is aan rivieren, beekjes, meren en eilandjes, is niet zomaar een gebied. Het is namelijk is één van Europa's weinige zoetwatergetijdengebieden met eb en vloed. De tocht voert verder naar Willemstad, een oude vestingstad aan de Haringvliet. Er is ook een kortere route van 39 km die u naar Willemstad brengt.

Dag 5: Willemstad – Schuddebeurs 50 km

Vandaag geniet u van een mozaïsch landschap van uitgestrekte polders, golvende duinen en goudgele zandplaten. Via de brug over het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van West- Europa, bereikt u het eiland Schouwen-Duiveland. Schouwen-Duiveland wordt ook wel het juweel van Zeeland genoemd. En dat is niet voor niets. Het indrukwekkende landschap is rijk aan heuvelachtige duinen, ongerepte stranden en prachtige bossen. In het landelijk gelegen Schuddebeurs brengt u de nacht door in een charmant hotel.

Dag 6: Schuddebeurs – Vlissingen 53 km

Uw dag begint vandaag met een interessant stukje architectuur: de Zeelandbrug. Deze brug was eens de langste brug van Europa en wordt gesierd met maar liefst vijftig bogen. Met een prachtig uitzicht over de Oosterschelde fietst u over De Zeelandbrug naar Noord-Beveland, het op één na kleinste eiland van de provincie Zeeland. U vervolgt uw route via het charmante watersportplaatsje Veere naar Middelburg. Deze Zeeuwse hoofdstad is een van Nederlands oudste steden. En dát is te zien aan de vele historische gebouwen die de stad zo bijzonder maken. Aan het einde van de dag bereikt u Vlissingen, maritieme stad bij uitstek.

Dag 7: Vlissingen – Brugge 50 km

Na een uitgebreid ontbijt in Vlissingen steekt u met de veerpont zeearm de Westerschelde over. U komt aan in het zuidelijke Zeeuws-Vlaanderen met zijn oneindige landweggetjes gesierd door oude knotwilgen, natte graslanden, Spaanse forten en vestingwerken. Via karakteristieke dorpjes en gehuchten bereikt u het vestingplaatsje Sluis, gelegen op de grens met België. De tocht gaat verder naar het kleine charmante stadje Damme langs de romantische Damse Vaart. Daarna is het nog een klein stukje fietsen naar het historische Brugge. Ook hier verveelt u zich geen moment. De Belgische stad is rijk aan middeleeuwse straatjes, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. Neemt u dus zeker de tijd om deze indrukwekkende stad te bezichtigen.

Dag 8: Brugge vertrek

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Data: Zat. en Zon. van 05.05.-23.09.18

Prijzen 2018 (per persoon in €)

 
Seizoen 2018
2-persoonskamer
€ 689,-   
Toeslag 1-persoonskamer
€ 210,-   

Optioneel

Huurfiets
€ 84,-    
E-bike
€ 175,-    
7 x Diner
€ 192,50
Extra nacht
€ 70,-    
Fietspech pas
€ 19,25
GPS huur
€ 10,-    
Toeslag Amsterdam zaterdag (2-p.-kamer) vanaf *
€ 15,-    
Toeslag Amsterdam zaterdag (1-p.-kamer) vanaf *
€ 30,-    
Minimum aantal deelnemers: 2

Overnachtingen in Amsterdam: Bij overnachting in Amsterdam op zaterdag geldt er een toeslag van € 15 per persoon o.b.v. verblijf in een 2-persoonskamer.
Toeslag bij overnachting in Amsterdam tijdens de periodes
15 t/m 17 mei
28 t/m 30 mei
13 t/m 15 juni
21/24/25 juli
14 t/m 18 september
toeslag bij verblijf in 2-persoonskamer € 50,00. toeslag bij verblijf in 1-persoonskamer € 100,00.

Inclusief:

  • 7 overnachtingen met ontbijt en/of halfpension in *** of ****hotels.
  • Bij halfpension minstens een 3-gangendiner
  • Fietskaarten met een gedetailleerde routebeschrijving
  • Op verzoek: route als GPS-bestand
  • Toeristische informatie over de bezienswaardigheden onderweg
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel
  • 7 dagen per week service-hotline
  • Fietstas
  • Aanpassing van de huurfiets aan uw wensen


De huurfietsen, prijzen en verzekering