Spreewald

Op het augurkenfietspad door het "Natuurpark Spreewald"

6 Dagen / 5 nachten. Individuele fietsvakantie.

Ontdek het augurkenfietspad (Gurkenradweg) in het schritterende Spreewald! De unieke natuur en de goede fietspaden zijn op deze reis optimaal voor een ontspannende fietsvakantie met voldoende tijd voor bezichtigingen en genieten van de natuur. Weg van de veel bezochte Kahn-veerhavens biedt het Spreewald nog steeds unieke fietsroutes in de onaangetaste natuur langs de wijdvertakte waterstromen, langs de zogenaamde "Fließen". Pauseer in één van de vele café's/restaurantjes aan het water waar u in de regel specialiteiten uit het Spreewald kunt nuttigen, zoals Pellkartoffeln (in schil gekookte aardappelen) met lijnolie en kwark en de verrukkelijke Spreewalder Plinsen (pannekoeken).

Niveau: 1 op een scala van 1 (licht) tot 5 (zwaar).
De fietspaden zijn verhard en u fietst door een vlak gebied.

Dag 1. Aankomst in Cottbus

In eigen regie reist u naar Cottbus en hier heeft u nog tijd om door de gezellige binnenstad van Cottbus te slenteren. Het "Fürst Pückler Museumspark" en het kasteel "Schloss Branitz" zijn de moeite waard voor een wandeling. Overnachting in het centrum van Cottbus.

Dag 2. Cottbus – Lübbenau, ca. 47 km

Vanaf Burg is het Spreewald snel bereikt. Daarna kunt u een bezoek brengen aan het Ooievaars-centrum Vetschau of aan het Slavische kateeel "Raddusch". Tussen Leipe en Lehde fietst u door een van de mooiste delen door het "Hochwald". In het lagunedorp Lehde kunt u het openluchtmuseum en het augurkenmuseum bezoeken. Lubbenau is dan niet meer ver weg. Hier ziet u de markt bij de Grote Haven waar allerlei Spreewalder specialiteiten genuttigd of gekocht kunnen worden. Overnachting in Lübbenau of in de omgeving van Lübbenau.

Dag 3. Lübbenau – Unterspreewald, ca. 28 – 45 / 68 / 85 km

Langs de Spree fietst u vandaag over het fietspad door het groene landschap naar Lübben. Hier kunt u het kasteel met haar museum, het park rond het kasteel-eiland en een van de vele havens bezoeken. Voor degenen die over een goede conditie beschikken is er de mogelijkheid aansluitend nog naar Golben of de Neuendorfer See te fietsen. Wie het wat rustiger aan wil doen kan langs de vele waterwegen en meren naar Schlepzig het mooiste dorp in het Unterspreewald fietsen of naar de Kötherner See en eventueel nog "Tropical Island" met een bezoek vereren. Overnachting in Krausnick of Schlepzig.

Dag 4. Unterspreewald – Burg, ca. 47 km

Door het prachtige plassen- en merenlandschap fietst u terug naar Lübben om daarna naar Straupitz met de bekende "Schinkelkirche" en de "Holländermühle" te fietsen. Hier kunt u genieten van de stilte en de rust en de prachtige natuur. Tenslotte wordt Burg bereikt; Burg is en van de 3 centrale plaatsen in het Spreewald en in deze "Streusiedlung" stromen vele stromen en stroompjes. Het stadje heeft vele bezienswaardigheden. Overnachting in Burg.

Dag 5. Burg – Cottbus, ca. 45 km

Vanaf de "Bismarkturm" fietst u over het tracé van de voormalige trein in het Spreewald. Vanaf "Dammweg" buigt het fietspad naar het Ooievaarsdorp Dissen waar in het plaatselijke museum veel informatie over de Wenden / Sorben te zien is. Verder fietst u naar het historische vestingplaatsje Peitz, via de "Peitzer Teiche" met een imponerend uitzicht op de energiecentrale. Een heel ander landschap ziet u kort voor Cottbus in Lakoma waar nog bruinkool gewonnen wordt. Overnachting in Cottbus.

Dag 6. Einde van de reis in Cottbus

Data: Begin dagelijks 28.04. - 24.09.18

Prijzen 2018 (per persoon in €)

 
Seizoen 1
Seizoen 2
Seizoen 3
2-pers. k. KAT 1
€ 389,-   
€ 439,-   
€ 419,-   
1-pers. k. KAT 1
€ 549,-   
€ 599,-   
€ 579,-   
2-pers. k. KAT 2
€ 519,-   
€ 569,-   
€ 549,-   
1-pers. k. KAT 2
€ 719,-   
€ 769,-   
€ 749,-   
Seizoen 1
28.04.-05.05. en 17.09.-24.09.18

Seizoen 2
06.05.-30.06. en 02.09.-16.09.18

Seizoen 3
01.07.-01.09.18

Bepalend voor de prijs is de dag waarop de fietsvakantie start

Optioneel

Huurfiets
€ 50,-    
Huur e-bike
€ 130,-    
Extranacht Cottbus **** 2-p.-kamer vanaf
€ 50,-    
Extranacht Cottbus **** 1-p.-kamer vanaf
€ 85,-    
Minimum aantal deelnemers: 1

Incl. de prijs:

  • 5 Overnachtingen incl. ontbijt in de geboekte categorie
  • 1 Spreewaldsoevenier
  • Bagagetransport van hotel naar hotel
  • Individuele instelling van de huurfiets
  • 7 Dagen servicehotline
  • 1 x per kamer omvangrijke reisinformatie met kaarten en routebeschrijvingen in de Duitse of Engelse taal.

De hotels

De overnachtingen vinden plaats in keurige hotels in de categorie 1 (middenklassehotels of pensions) met 2, meestal 3 sterren. Er wordt elke ochtend een uitgebreid onbijtbuffet aangeboden.

De fietsen

Voor zover u geen eigen fietsen meeneemt kunt u een fiets huren. We bieden of een fiets met 8 (staaf)versnellingen en terugtraprem of een fiets met 21 versnellingen/derailleur en handremmen. Bij boeking van een huurfiets graag aangeven welk type fiets u wenst.

Bagagetransport

De bagage wordt dagelijks van het ene hotel naar het andere getransporteerd. Tot 09.00 uur 's ochtends de bagage bij de receptie van uw hotel afgeven en daarna onbezorgd beginnen aan de fietstocht.

Aankomst

Met de trein: Station Cottbus en na aankomst met de bus of taxi in eigen regie naar het hotel.
Parkeren: In de parkeergarage vanaf € 6,- tot ca. € 7,50 op basis van beschikbaarheid. Voorreseveringen zijn niet mogelijk.