Cycle Path Danube

Fietsvakantie langs de Donau: Passau - Wenen

De fietsroute langs de Donau van Passau naar Wenen is een van de mooiste etappes op het fietspad dat van de bron van de Donau in Donaueschingen tot naar de monding in de Zwarte Zee loopt. Veelal zijn het oude jaagdpaden waarop nu gefietst wordt. Langs de route met veel natuur en verschillende zich afwisselende landschappen zijn talrijke culturele bezienswaardigheden te bekijken. De reis begint in Passau waar drie rivieren, de Ilz, de Inn en de Donau samenvloeien. Vanuit deze plaats start de klassieke fietstocht op goed begaanbare fietspaden door een nagenoeg vlak landschap. Er wordt in speciaal geselecteerde 3*** en 4**** hotels overnacht. Bij de prijs inbegrepen is de transfer terug van Wenen naar Passau.

Route

Dag 1: Aankomst

Individuele aankomst in Passau (D). Overnachting met ontbijt in het 3*** hotel en voor zover van toepassing overdracht van de huurfietsen. Het informatiemateriaal voor de reis ligt op de kamer. Een privé-parkeerplaats (niet bewaakt) bevindt zich nabij het info point. In Passau is het de moeite ward de kleurrijke marktplaats en de Dom te bezoeken. De rondtocht met de boot in Passau kunt u op de 1e dag of de volgende dag maken.

Dag 2: Schlögen, fietsroute ca. 43 km.

Fietsend langs Obernzell aan de noordoever of aan de zuidoever tot aan Jochenstein en Engelzell wordt de "Schlögener Schlinge" bereikt, waar de Donau met een scherpe bocht van rond 180 graden van zuidoost in noordwestelijke richting stroomt. Daarna draait de stroomrichting van de Donau weer naar het oosten. De "Schlögener Schlinge" werd in 2008 door de bevolking tot het "Natuurwonder van Opper-Oostenrijk" verklaart. In Engelzell bevindt zich het enigste trapistenklooster van Oostenrijk.

Dag 3: Linz, fietsroute ca. 58 km.

Deze dag wordt er eerst naar Innzell gefietst. Door het hier overwegend onbewoonde dal verloopt de fietsroute tot Aschach. Onderweg is er twee keer de mogelijkheid om met de veerboot aan de linker (noordelijke) oever te komen. Verder gaat het in der richting van Wilhering met de kerk met de 1000 engels of direct langs de linkeroever naar de stad Linz. Het is de moeite waard deze stad aan de oever van de Donau te bekijken.

Dag 4: Perg, fietsroute ca. 39 of 55 km.

Langs het meer van Pleschinger naar Mauthausen en van hieruit richting Perg. Of eerst naar de abdij St. Florian en verder via Enns naar Perg. In Mauthausen bevindt zich een voormalig concentratiekamp.

Dag 5: Marbach/Maria Taferl, fietsroute ca. 48 km.

Via Baumgartenberg verloopt de route verder tot aan de brug voor het schippersstadje Grein. Het slot Grein ligt op een heuvel boven de stad. Van hieruit is er een prachtig uitzicht over het stadje en de Donau. Vanaf Grein wordt er door de sagenwereld van de Nibelungenau gefietst. De route verloopt verder via het oude romeinse stadje Ybbs en via de noordoever tot aan Marbach / Maria Taferl.

Dag 6: Krems, fietsroute ca. 35 km, boottocht ca. 45 minuten.

Via Säusenstein wordt er naar Melk gefietst waar het wereldberoemde barokke benedectijnerklooster kan worden bezichtigd. Verder met de Donauscheepslijn naar Spitz en dan aan de linker oever via het weinbouwgebied en typische weindorpen zoals Dürnstein, naar Krems het eindpunt van deze dag.

Dag 7: Wenen, fietsroute ca. 57 km, ca. 27 minuten met de trein

Door het vruchtbare "Tullner Becken" fietst u naar de bloemenstad Tulln en dan verder naar Klosterneuburg en Greifenstein. Hier worden de huurfietsen teruggegeven en met de trein (S-Bahn, ca. € 6,-, ) gaat het naar het centrum van Wenen.

Dag 8: Wenen

Transfer terug naar Passau met de bus of eventueel boekt nog een paar dagen in Wenen. Transport van eigen fietsen tegen meerprijs mogelijk.

Inclusief

  • 7 x overnachting met ontbijt in tweepersoonskamer met douche en toilet.
  • Onbewaakte parkeerplaats in Passau
  • Bagagetransport Passau- Wenen incl. verzekering tot Euro 700,- per persoon.
  • Boottocht in Passau
  • Boottransfer Melk – Spitz, incl. fiets
  • Transfer Wenen – Passau
  • Gratis fietstas / 1 per pers. (ook bij eigen fietsen).
  • Informatiemateriaal route plus kaarten.
  • 7 dagen service-hotline.

Data: Dagelijks van 14.04.-14.10.18

Prijzen 2018 (per persoon in €)

 
Seizoen 1
Seizoen 2
Seizoen 3
2-persoonskamer
€ 469,-   
€ 529,-   
€ 549,-   
Toeslag 1-pers.-k.
€ 149,-   
€ 149,-   
€ 149,-   
Seizoen 1
14.04.-26.04. en 01.10.-14.10.

Seizoen 2
27.04.-08.06. + 03.09.-30.09.

Seizoen 3
09.06.-02.09.18

Optioneel

Huurfiets
€ 68,-    
E-Bike (Borg € 180,- contant of met creditcard)
€ 150,-    
7 x Diner
€ 116,-    
Extra nacht Wenen 2-pers.-kamer p. pers. JUL/AUG
€ 45,-    
Extra nacht Wenen 2-pers.-k. p.p. behalve JUL/AUG
€ 52,-    
Toeslag 1-pers.-kamer (Wenen)
€ 30,-    
Extra nacht in Passau 2-pers.-kamer
€ 39,-    
Toeslag 1-persoonskamer (Passau)
€ 18,-    
Transfer eigen fietsen
€ 22,-    
Minimum aantal deelnemers: 2

Bij boeking van halfpension dagelijks een drie-gangen menu in het hotel.
In Wenen keuze uit verschillende traditionele restaurants.
Korting voor kinderen op de kamer bij 2 volwassenen: Tot 5 jaar gratis, 6-12 jaar 50% en 13-16 jaar 25% korting op de prijs per persoon.

Huurfietsen

De zorgvuldig gekozen huurfietsen (wielmaat 26 of 28) zijn voorzien van 7 versnellingen en 3 remmen of 21 versnellingen en handremmen.

TIP: AANBIEDING 2018- Garantie Wenen

Mocht u om welke reden dan ook (weer, fitness.....) de fietsvakantie willen beëindigen en de rest van de geboekte overnachtingen in Wenen willen doorbrengen dan is dit zonder meer en zonder extra kosten mogelijk. U kunt dit op de dag vooraf tot 15.00 uur doorgeven. Wel dient u de reis naar Wenen en het transport van de bagage zelf te organiseren.

Transfer terug Wenen - Passau

Dagelijks van 1 mei tot 30 september met de bus direct vanaf het hotel in Wenen naar het parkeerplaats in Passau. Voor 1 mei en vanaf 1 october is de transfer per trein mogelijk.
Bij transfer terug met de trein en eigen fietsen: Teruggave van de fietsen tot 17 uur bij het info-point in Wenen-Nussdorf (naast het Restaurant Käpt'n Otto). De fietsen staan de volgende dag bij het info-point in Passau.
Transfer eigen fietsen met de bus terug naar Passau: € 22,- per fiets (zonder verzekering). Transfer van eigen fietsen graag met de reservering bijboeken.

Transfer Wenen - Passau met de trein is zonder toeslag. De transfer van het hotel in Wenen naar de station graag zelf regelen, deze is niet inclusief. Treintickets voor eigen fietsen zijn niet inclusief.