Altmühltal

Fietsvakantie in het Altmühltal in Beieren

Vanaf Rothenburg/Tauber naar Regensburg (UNESCO werelderfgoed).

Het Altmühltal is bekend wegens de prachtige fietsvakanties die er langs de oevers van de rivier Altmühl ondernomen kunnen worden. Hier fietst u over het eerste langeafstands-fietspad dat in Duitsland werd aangelegd. Vanaf het romantische Rothenburg ob der Tauber naar Kelheim waar de Altmühl in de Donau stroomt. Eindpunt is het indrukwekkende Regensburg met haar prachtige binnenstad welke is opgenomen als UNESCO Werelderfgoed. Onderweg fietst u langs indrukwekkende burchten, langs het Altmühl-meer en door het natuurpark Altmühl. Overal zijn pauses in de schilderachtige stadjes mogelijk; hier wordt u van harte verwelkomd in de gastvrije café's en restaurants. Onderweg kunt u van regionale specialiteiten genieten zoals het Altmühltaler-lam, verse florellen en vele traditionele gerechten met verse kruiden.

Dag 1. Aankomst. Individuele aankomst in Rothenburg ob der Tauber.

Gratis (onbewaakte) parkeerplaats. Ontvangst van het informatiemateriaal en voor zover van toepassing de huurfietsen. Te voet of met de fiets kan het prachtige stadje Rothenburg ob der Tauber op eigen gelegenheid ontdekt worden.

Dag 2. Rothenburg – Ansbach. Lengte van de fietsroute ca. 54 km.

Vandaag wordt er door het licht heuvelachtige landschap eerst naar de bron van de Altmühl-rivier (bij Ansbach) gefietst. Via Burg Colmberg wordt Ansbach bereikt waar het prachtige Hohenzollern-slot (= Ansbacher Residenz) bezichtigt kan worden. (N.B. maandag's gesloten, bij aankomst op zondag kunt u dinsdags dit slot bezichtigen).

Dag 3. Ansbach – Wettelsheim. Lengte van de fietsroute ca. 61 km.

De fietsroute voert ons vandaag naar het middeleeuwse Gunzenhausen en dan verder in het steeds smaller wordende Altmühltal naar Karlgraben. Hier ondernam Karel de Grote in 793 n. Chr. de eerste poging om de Donau met de Rijn te verbinden. Aan het eind van de middag wordt Wettelsheim/Treuchlingen bereikt, gelegen in het beschermde natuurpark Altmühltal.

Dag 4. Wettelsheim – Eichstätt. Lengte van de fietsroute ca. 50 km.

Door het Natuurpark Altmühltal volgt de fietsroute de rivier met al haar bochten en slingeringen. Via het prachtige Kerbtal in de Frankische Alp wordt de oude bisschopsstad Eichstätt bereikt.

Dag 5. Eichstätt – Beilnries. Lengte van de fietsroute ca. 44 km.

De fietsroute verloopt vandaag verder door het Altmühltal. Via Waltung en Arnsberg wordt het vakantieplaatsje Kipfenberg met haar slot bereikt en tenslotte eindigt de route in Beilngries.

Dag 6. Beilngries – Essing/Kelheim. Lengte van de fietsroute ca. 42 / 51 km.

Via Dietfurt wordt vandaag eerst naar Riedenburg met het kristalmuseum gefietst. Het museum kan worden bezichtigd en daarna verloopt de fietsroute langs het Main-Donau kanaal met haar moderne sluiscomplexen tot aan de monding van de Altmühl in de Donau bei Kelheim. Hier wordt er verder op de Donauradweg gefietst. Er wordt in Essing resp. Kelheim overnacht.

Dag 7. Essing/Kelheim – Regensburg. Lengte van de fietsroute ca. 47 / 38 km.

Vanuit Kelheim fietst u via Saal an der Donau en Bad Abbach naar Regensburg. Het gehele centrum van deze 2000 jaar oude stad is opgenomen als UNESCO werelderfgoed. Beroemd is de 850 jaar oude „Historische Wurstküche“ bij de stenen brug, waar u de lekkerste worst van Duitsland kunt kopen. Het is tevens mogelijk een deel van de fietsroute naar Weltenburg met de boot te varen (betaling ter plaatse).

Dag 8. Einde van de fietsreis na het ontbijt. Transfer terug naar Rothenburg.

Data: Start dagelijks van 21.04.-14.10.18

Prijzen 2018 (per persoon in €)

 
Seizoen 1
Seizoen 2
2-persoonskamer
€ 489,-   
€ 579,-   
Toeslag 1-pers.-k.
€ 102,-   
€ 102,-   
Toeslag vertrek DI/WOE
€ 20,-   
€ 20,-   
Seizoen 1
Start do-ma 21.-30.04. en 01.10.-14.10.18

Seizoen 2
Overige data, do-ma 01.05.-30.09.18

Optioneel

Huurfiets
€ 60,-    
E-bike (borg € 180,- contant of per creditcard)
€ 150,-    
7 x Diner
€ 122,-    
Extra nacht Rothenburg/T. in 2-pers.-kamer p. pers
€ 50,-    
Extra nacht Rothenburg/T. in 1-pers.-kamer
€ 68,-    
Extra nacht Regensburg in 2-pers.-kamer p. pers.
€ 47,-    
Extra nacht Regensburg in 1-pers.-kamer
€ 67,-    
Minimum aantal deelnemers: 2

Inclusief

  • 7 x overnachting met ontbijt in tweepersoonskamer met douche en toilet.
  • Onbewaakte parkeerplaats in Rothenburg / Tauber.
  • Bagagetransport incl. verzekering tot Euro 700,- per persoon.
  • Entree in de Asbacher Residenz (maandags gesloten)
  • Entree Kristallmusea Riedenburg
  • Transfer Regensburg – Rothenburg per trein.
  • Gratis fietstas / 1 per persoon (ook bij eigen fietsen).
  • Informatiemateriaal route plus kaarten.
  • 7 dagen service-hotline.

Bij boeking van halfpension dagelijks een drie-gangen menu in het hotel.

Korting voor kinderen op de kamer bij 2 volwassenen: Tot 5 jaar gratis, 6-12 jaar 50% en 13-16 jaar 25% korting op de prijs per persoon.

Tegen een toeslag van ca. € 22,- is de transfer van eigen fietsen terug mogelijk. Vrijdag, zaterdag en zondag worden de fietsen met de bus transporteerd, alle overige dagen:

Afgifte van de fietsen uiterlijk de dag tevoren tot 17.00 uur in het hotel in Regensburg. De fietsen staan dan de volgende dag in Rothenburg voor u klaar.

Transfer terug: Per bus (toeslag Euro 16,-) iedere vrijdag, zaterdag en zondag. U wordt afgehaald vanaf het hotel.
Op andere dagen met de trein (geen toeslag): Regensburg vertrek 09.19 uur, aankomst in Rothenburg 12.49 uur. Excl. transfer naar het station!

Huurfietsen: De zorgvuldig gekozen huurfietsen (wielmaat 26 of 28) zijn voorzien van 7 versnellingen en 3 remmen.  Voor zover U groter dan 1,90 meter bent of kleiner dan 1,60 meter dit bij boeking aangeven!