Lake Constance Island Mainau / Bodensee Insel Mainau

Fietsvakantie rond de Bodensee | 8 Dagen

Deze prachtige fietsvakantie verloopt door de drie landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en via de mooiste bezienswaardigheden langs de Bodensee, zoals de eilanden Mainau en Reichenau en het indrukwekkende Rheinfall van Schaffhausen. Het decor van deze fietsreis zijn de middeleeuwse stadjes met de toppen van de Alpen op de achtergond en het schitterende meer. De Bodensee is één van de grootste meren van Midden-Europa. De etappes zijn gemakkelijk te fietsen omdat de fietpaden langs de Bodensee over het algemeen goed geasfalteerd, vlak en voorzien van een goede bewegwijzering zijn.
Overnachting in goede 3*** hotels met veilig en zeker transport van de bagage.

Dag 1. Aankomst in Bregenz

Individuele aankomst in het Oostenrijkse Bregenz, bekend van de „Festspiele“ in de tijd van 19 juli tot 20 augustus. Gedurende de „Festspiele“ wordt er voor de aankomst uitgeweken naar plaatsjes in de buurt van Bregenz zoals Hörbranz, Lustenau of Dornheim. Bij aankomst wordt het informatiemateriaal uitgereikt aan het „Info-Point“. Voor zover van toepassing wordt hier ook de huurfiets overgedragen. Gratis parkeerplaats aan de rand van de stad (lopend ca. 25 min. vanaf het centrum) of tegen een extra toeslag van ca. 70,- Euro kan er voor een parkeergarage gekozen worden. Het is de moeite waard om na aankomst in Bregenz het stadje aan de oever van de Bodensee te voet of met de fiets te verkennen.

Dag 2. Güttingen. Lengte van de fietsroute ca. 59 km.

De fietsroute loopt eerst door mooie parken langs de Bodensee, langs het „Festspielhaus“ en het podium aan de oever. Verder naar Mehrereau, het enige nog actieve klooster in het Oostenrijkse deel aan de Bodensee. Langs tal van rust- en zwemplaatsen aan de Bodensee wordt er verder naar de Bregenzer Ache gefietst. U fietst door het prachtige beschermde natuurgebied „Ahrenberg-Mündung“ en dan verder via vakwerkstadjes zoals Staad en de Zwitserse plaatsen Rorschach en Arbon naar het eindpunt van deze dag in Güttingen.

Dag 3. Rielasingen / Singen. Lengte van de fietsroute ca. 58 km.

Vandaag fietst u verder langs de Bodensee naar Kreuzlingen en via het „Beneden-Meer“ wordt via Ermatingen en Berlingen het middeleeuwse stadje Stein am Rhein bereikt. Hier staat het fraaie kasteel Hohenklingen en de benedictijner abdij. Tenslotte wordt via Hemishofen en Ramsen het hotel Rielasingen / Singen bereikt.

Dag 4. Watervallen van Schaffhausen. Lengte van de fietsroute ca. 50 km.

Vanaf Rielasingen / Singen wordt via Ramsen het stadje Gailingen bereikt. Langs de Rijn verloopt de route verder via Büsingen naar Schaffhausem waar we de beroemde watervallen zien, de grootste in Europa. Hier is er de mogelijkheid een boottochtje van ca. 15 min. te boeken en tot vlak bij de waterval te varen. Via dezelfde route terug en u overnacht in hetzelfde hotel als de vorige nacht.

Dag 5. Konstanz / Kreuzlingen. Lengte van de fietsroute ca. 38 km.

Fietsend naar Radolfzell en langs de „Gnadensee“ wordt het kloostereiland Reichenau bereikt waar een individuele bezichtiging van het eiland mogelijk is (De route rond het eiland is ca. 14 km lang). Het klooster Reichenau was ooit één van de bekendste kloosters in Europa. Eindpunt is het aan de Zwitsers-Duitse grens gelegen Konstanz / Kreuzlingen. Hier kunt u de historische „Altstadt“ van Konstanz bezoeken.

Dag 6. Friedrichshafen,  fietsroute ca. 34 km. Traject veerboot ca. 20 km.

Vanuit Konstanz wordt er eerst naar het bloemeneiland Mainau gefietst; een bezoek aan dit eiland mag u niet missen! Het eiland kan individueel worden bezichtigd. In Staad wordt er met de veerboot naar het historische stadje Meersburg met de romantische vakwerkhuisjes gevaren. Vanaf Meersburg gaat het verder met de fiets richting Friedrichshafen. Enkele bezienwaardigheden zijn hier het douanegebouw in het park en het slot met een prachtig uitzicht over het meer. Een bezoek aan het bekende Zeppelinmuseum is een bijzonder hoogtepunt. Na de bezichtiging van het eiland Mainau is het de moeite waard om met een korte omweg nog de paalhuizen van Uhldingen te bekijken.

Dag 7. Bregenz, fietsroute ca. 36 km

Via Langenargen, Wasserburg en het bekende Beierse stadje Lindau keert u terug naar Bregenz.

Dag 8. Bregenz

Na het ontbijt: Einde van de fietsvakantie.

Data: Dagelijks van 30.03.-21.10.18

Prijzen 2018 (per persoon in €)

 
Seizoen 1
Seizoen 2
Seizoen 3
Seizoen 4
2-persoonskamer
€ 489,-   
€ 585,-   
€ 599,-   
€ 635,-   
Toeslag 1-persoonskamer
€ 142,-   
€ 142,-   
€ 142,-   
€ 142,-   
Seizoen 1
30.03.-19.04.18 en 01.10.-21.10.18

Seizoen 2
20.04.-07.06.18 en 03.09.-30.09.18

Seizoen 3
08.06.-17.07.18 en 20.08.-02.09.18

Seizoen 4
18.07.-19.08.18

Optioneel

Huurfiets
€ 65,-    
E-Bike (Borg € 180,- contant of met creditcard)
€ 150,-    
7 x Diner
€ 126,-    
Extra nacht in Bregenz in 2-persoonskamer p. pers.
€ 44,-    
Extranacht in Bregenz 18.07.-19.08.18 p. pers.
€ 64,-    
Toeslag 1-persoonskamer extra nacht
€ 24,-    
Minimum aantal deelnemers: 2

Inclusief

  • 7 x overnachting met ontbijt in twee-persoons kamer met douche en toilet
  • Bagagetransport incl. verzekering tot Euro 700,- per persoon
  • Veerboot Staad - Meersburg, incl. fiets
  • Gratis fietstas (1 per person, ook bij eigen fietsen)
  • Informatiemateriaal route plus kaarten
  • 7 dagen service-hotline

Bij boeking van halfpension dagelijks een drie-gangen menu naar keuze. Korting voor kinderen op de kamer bij 2 volwassenen: Tot 5 jaar gratis, 6-12 jaar 50% en 13-16 jaar 25% korting op de prijs per persoon.
Overnachtingen in 3*** hotel; in Friedrichshafen 4**** hotel.

Huurfietsen:

De zorgvuldig gekozen huurfietsen (wielmaat 26 of 28) zijn voorzien van 7 versnellingen en 3 remmen.  Voor zover U groter dan 1,90 meter bent of kleiner dan 1,60 meter dit bij boeking aangeven!
E-Bikes zijn met handremmen. Alle fietsen incl. fietstas.