Denmark

Fietsvakantie Denemarken met hotelovernachtingen en bagagetransport.

"Best of Seeland & Copenhagen": Kastelen, strand en meren

Op relatief korte en gemakkelijk te fietsen etappes fietst u onstpannen door een van de mooiste gebieden van Denemarken – daarom is deze fietsvakantie ook en aanrader voor gezinnen met kinderen. Begin- en eindpunt van deze fietsreis is Kopenhagen, ook wel de wereldhoofdstad van de fietsers genoemd. Kopenhagen op de fiets is een belevenis. Met de fiets bereikt u snel de belangrijkste bezienswaardigheden in Kopenhagen zoals het Koninklijk Paleis, het beeld van de kleine zeemeermin, de amusementsparken Tivoli en Strøget en één van de langste voetgangerzones.
Ten noorden van Kopenhagen in Noord-Seeland fietst u langs kastelen, langs de prachtige kust met zandstranden, uitgestrekte natuurgebieden en kleine pittoreske haventjes. En een kleine omweg met de veerboot naar Zweden behoort tijdens deze reis tot de mogelijkheden.
Onderweg heeft u tijd om enige van de beroemdste musea van Denemarken te bezoeken: Het moderne-kunst museum Louisiana, het Karen Blixen Museum en het beroemde Deense scheepvaartsmuseum in Helsingør.

Route

Dag 1. Kopenhagen

Aankomst in Kopenhagen en check-in in het hotel in het centrum van Kopenhagen. U kunt Kopenhagen op eigen gelegenheid verkennen. De moeite waard is o.a. de schilderachtige Nyhavn, de vrije stad Christiana en het hiervoor genoemde Tivoli en het Koninklijk Paleis.

Dag 2. Kopenhagen – Vedbæk, ca. 26 km

's Ochtends is de overdracht van de huurfietsen. U fietst eerst langs enige bezienswaardighden in Kopenhagen, zoals het beeld van de kleine zeemeermin. Via Hellerup en Klampenborg fietst u op de Strandvejen, de prachtige weg langs de kust naar Vedbæk. Vanuit deze plaats heeft u, ook vanuit het hotel, een prachtig uitzicht op de kust van Zweden.

Dag 3. Vedbæk – Snikkersten/Helsingør, ca. 25 of ca. 37 km

Vandaag fietst u langs de kust met de zandstranden en een prachtig uitzicht over de Øresund. Onderweg kunt u in Ringsted het huis van de beroemde Deense schrijfster Karin Blixen (Out of Africa) bezoeken. In Humlebæk vindt u het wereldberoemde museum voor moderne kunst, Louisiana, een "must" om te bezoeken. Eindpunt van vandaag is het voormalige vissersdorp Snekkersten, twee kilomer voor Helsingør. (Tip: Bezoek aan het kasteel Kronborg, in het stadcentrum van Helsingør) Voor degenen die 12 km extra willen fietsen is het mogelijk het sprookjesachtige kasteel Fredensborg te bezichtigen. Overnachting in Snekkersten of Helsingør.

Dag 4. Snekkersten/Helsingør – Hornbæk, ca. 25 km.

Wanneer u gisteren het kasteel Kronborg niet heeft bezichtigd, dan is er vandaag hiertoe nog de gelegenheid. Ook een highlight voor vandaag is een bezoek aan het scheepvaartsmuseum, het "Danish Maritime Museum". Dit museum werd door de New York Times onder de "52 Places to Go in 2014" geplaatst. Vanuit Helsingør is het mogelijk de veerboot naar Zweden te nemen (vaart in ca. 15 min. naar Zweden, kosten ca. € 7,50 p.p. heen en terug). In Zweden fietst u vanuit Helsingborg eerst langs de Zweedse kust met haar kleine vissersdorpjes en terug fietst u door een afwisselend bos- en weidegebied. Terug in Denemarken fietst u langs de kust met haar mooie stranden en picknickplaatsen. De kust ten noorden van Kopenhagen heeft altijd dichters, schrijvers en kunstschilders aangetrokken die zich door de zee en de vaak stralende hemel lieten inspireren. Overnachting in Snekkersten of Helsingør.

Dag 5. Snekkersten/Helsingør – Hillerød, ca. 41 km, alternatief ca. 51 km

Vandaag kunt u twee van de mooiste Deense kastelen bezoeken. U fietst eerst langs de kust in de richting van Hornbæk, een klein vissersdorp. Daarna gaat het verder langs een van de diepste meren in Denemarken richting Hillerød. Wanneer u graag de koninklijke zomerresidentie "Kasteel Fredensborg" wilt bezoeken dan is dit mogelijk door de fietstocht met ca. 10 km te verlengen. Kasteel Fredensborg is een een sprookjeskasteel uit de 18e eeuw met een uniek interieur en gelegen aan een prachtig park. Bij aankomst in Hillerød fietst u langs het meer met het kasteel Frederiksborg en haar perfekte ligging aan het meer. Overnachting nabij het historische centrum van Hillerød.

Dag 6. Hillerød – Kopenhagen, ca. 38 of 18 km.

Door het idyllische landschap en prachtige bosgebieden en langs een van de grootste meren in Denemarken bereikt u tenslotte weer Kopenhagen. Terwijl de eerste 18 km in de richting van Farum over slingerende paadjes en kleine wegen verlopen, verloopt de laatste 20 km over de "Supercykelsti" het fietspad voor al het woon- werkverkeer richting Kopenhagen. In Nørrebro fietst u door een van de boeiendste stadsdelen van Kopenhagen. Overnachting in het centrum van Kopenhagen.

Dag 7. Kopenhagen

's Ochtends na het ontbijt eind van de reis. Er bestaat de mogelijkheid exta overnachtingen in Kopenhagen bij te boeken.

Minimaal aantal deelnemers: 2 personen. Mocht u deze reis alleen willen boeken dan geldt een toeslag van Euro 100,-

Data: Iedere zondag van 25 mei t/m 9 september 2018

Prijzen 2018 (per persoon in €)

 
Seizoen 1
Seizoen 2
2-p.-kamer/ontbijt
€ 748,-   
€ 898,-   
1-p.-kamer/ontbijt
€ 1048,-   
€ 1328,-   
Seizoen 1
Standard

Seizoen 2
Superior

Optioneel

Huurfiets
€ 100,-    
Kinderfiets (vanaf 1,40 m)
€ 75,-    
Kinderzitje
€ 40,-    
E-Bike
€ 280,-    
Huur fietshelm
€ 10,-    
Extra Nacht Kopenhagen*** 2-pers.-kamer/O p.pers.
€ 90,-    
Extra Nacht Kopenhagen*** 1-pers.kamer/O p.pers.
€ 135,-    
Extra Nacht Kopenhagen**** 2-pers.-kamer/O p.pers.
€ 115,-    
Extra Nacht Kopenhagen**** 1-pers.kamer/O p.pers.
€ 180,-    
Minimum aantal deelnemers: 2

Inclusief

  • 6 Overnachtingen met ontbijt in de geboekte categorie
  • Bagagetransport volgens het reisprogramma (tot 20 kg per persoon)
  • Nederlandstalige reisinformatie
  • Kaartmateriaal en routebeschrijvingen in de Engelse of Duitse taal
  • Informatie over bezienswaardigheden langs de route (Engels- of Duitstalig)
  • 24 uur Hotline bij problemen of vragen.

Exclusief: Transfer naar en van Kopenhagen, lunch en diner, entreegelden, veerboot naar Zweden, parkeergeld.

Hotels

U heeft de keuze of u de reis met goede touristen hotels wilt boeken (Standard) of in hotels met upgrade kamers in goede touristenhotels (Superior) wilt overnachten.

Bagage

Bagagetransport tot 20 kg per persoon is incl. de prijs. Geen enkele bagagestuk mag meer dan 15 kg wegen. Tijdens de reis mag het aantal bagagestukken niet verhoogd worden.

Profiel

De fietswegen verlopen over het algemeen vlak met een enkele keer een lichte steiging. De routes kunnen in een ontspannen tempo gefietst worden en zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en individuele fietsers met een normale conditie. U fietst op fietspaden en op kleinere wegen. In Kopenhagen is het verkeer druk, echter er zijn bijna overal fietspaden aangelegd en de verkeersdeelnemers zijn gewend aan fietsers. De Denen zijn enthousiaste fietsers en de vele fietspaden zijn voorzien van wegwijzers. Er worden gedetailleerde kaarten en wegbeschrijvingen ter beschikking gesteld met informatie over de voornaamste bezienswaardigheden, restaurants etc. GPS tracks zijn beschikbaar.

De huurfietsen

Tourfietsen met 7 versnellingen, trommelremmen (geen terugtraprem) en gelzadel.
Incl. bagagetas, stuurtas met kaartenvak of kaartenhouder, reserve-binnenband, reparatiesetje, pomp slot, helm en een kleine fietscomputer (1 x per kamer).
U kunt ook eigen fietsen meebrengen. De touroperator is niet aansprakelijk voor schade aan de eigen fiets en verlies of diefstal van de eigen fiets. Verzekering voor huurfietsen: 39,- € met en eigen bijdrage van € 100,- in geval van diefstal of schade. Verzekering van e-bikes: 100,- €.

Transfer van en naar Kopenhagen

Met het vliegtuig: Luchthaven Kopenhagen en daarna met de metro, bus, trein of taxi naar het hotel.
Met de trein: Centraal-station Kopenhagen. Met de trein, bus of taxi naar het hotel.
Met de auto: In Kopenhagen is alleen betaald parkeren mogelijk. Ca. DKK 195,- = ca. 26,- Euro per dag.