Kinderdijk fietstocht

Zuid-Holland fietscruise

8 dagen | Schip: DE AMSTERDAM | Individuele fietstochten

Per fiets en schip bezoekt u beroemde historische steden en schilderachtige dorpjes. U fietst door prachtige landschappen in het verrassende en afwisselende “Groene Hart“, ten zuiden van Amsterdam. Hoogtepunten zijn o.a. Amsterdam met zijn prachtige grachten, Domstad Utrecht, havenstad Rotterdam, Delft met zijn wereldberoemde porseleinfabriek, kaasstad Gouda, de windmolens bij Kinderdijk, zilverstad Schoonhoven, de historische binnenstad van Haarlem, de duinen en het Noordzeestrand en het openluchtmuseum “Zaanse Schans”. De Zuidroute is de perfecte route om het zeer afwisselende gebied in het centrale gedeelte van Nederland met de vele kleine riviertjes en meertjes en talrijke bezienswaardigheden, maar ook de mooie oude steden overdag en ‘s avonds op een bijzonder aangename wijze te ontdekken.
U woont en reist aan boord van het schip DE AMSTERDAM een van de geliefde schepen voor fiets-vaar-vakanties!

Route

Dag 1 (za) Aankomst en inscheping in Amsterdam

’s Middags vanaf 14:00 uur inscheping in Amsterdam (Centrum). Daarna kunt u nog Amsterdam verkennen; lekker winkelen, een museum bezoeken of een grachtenrondvaart (tot 22:00 uur) maken: zo leert u de hoofdstad op een unieke wijze  kennen.

Dag 2 (zo) Tijdens ontbijt: Amsterdam – Breukelen | Breukelen – Utrecht (ca. 25-40 km) | ’s Middags: Utrecht – Rotterdam

Vanaf Breukelen een fietstocht langs de mooie rivier de Vecht. Langs de rivier ziet u vele mooie villa’s, landhuizen en kleine kasteeltjes. U volgt de Vecht tot in het centrum van Utrecht (met zijn 111 meter hoge Domtoren). ‘s Middags vaart het schip verder naar Rotterdam. ’s Avonds korte stadswandeling.

Dag 3 (ma) Rotterdam – Schiedam – Delft – Rotterdam (ca. 28-50 km)

Fietstocht bijv. via “jeneverstad” Schiedam en door het Delfland naar Delft. Bezoekt u de mooie binnenstad met kleine grachten en pittoreske straatjes, bruggen en steegjes. Voor vele gasten is
een bezoek aan de Delfts Blauw fabriek een van de hoogtepunten van de reis.

Dag 4 (di) Tijdens het ontbijt: Rotterdam – Kinderdijk | Kinderdijk – (Gouda) – Schoonhoven (ca. 30-58 km**)

Met het schip van Dordrecht naar Kinderdijk. Bezoekt u Kinderdijk (Unesco werelderfgoed), waar 19 windmolens op één rij staan. Daarna kunt u kiezen uit een korte fietstocht door de Alblasserwaard of een langere tocht met een bezoek aan kaasstad Gouda, beide tochten gaan naar zilverstad Schoonhoven.

Dag 5 (woe) Schoonhoven – Oudewater – Utrecht (ca. 45-55 km) | ’s Middags: Utrecht – Haarlem

Fietstocht vanuit Schoonhoven dwars door het prachtige “Groene Hart” via Oudewater (bezoek bijv. de Heksenwaag) naar Utrecht. Bij Oudewater kunt u nog een kaasboerderij bezoeken. In de late namiddag vaart u met het schip verder naar Haarlem.

Dag 6 (do) Haarlem – Noordzeekust - Haarlem (ca. 30-45 km**) | ’s Avonds: Haarlem – Zaandam

Vandaag kunt u kiezen uit 2 fietstochten, die beide naar Haarlem gaan: de lange tocht gaat door het mooie duinengebied via Bloemendaal en Zandvoort en langs de Noordzeekust; de korte tocht gaat door het binnenland terug naar Haarlem. ’s Avonds vaart u met het schip naar Zaandam.

Dag 7 (vr) Zaandam – Zaanse Schans – Amsterdam (ca. 35 km)

Vanaf Zaandam fietst u naar openluchtmuseum “Zaanse Schans” (o.a. windmolens, Oudhollands dorp en kaas- en klompenmakerij).  Via het recreatiegebied het “Twiske”  fietst u naar Amsterdam.  In de namiddag en avonds bent u in de hoofdstad.

Dag 8 (za) Amsterdam: terugreis

Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van de reis.


Vertrekdata Zuidroute 14.04.; 21.04., 28.04. en 05.05.2018: op donderdag bestaat de mogelijkheid om ‘s werelds grootste bloemententoonstelling de“Keukenhof” in Lisse te bezoeken (met bus/trein of evt. gedeeltelijk met trein+fiets; reiskosten en entree Keukenhof zijn niet in de prijs inbegrepen).