MS Primadonna in Passau

Fietscruise Donau: Passau – Wenen – Passau

Schip: Cruiseschip MS Primadonna | 8 dagen

Dag 1. Vrijdag: Passau

Eigen individuele aankomst in Passau tot 16.00 uur op de parkeerplaats in Passau of tot 16.45 uur bij het centraal-station Passau (ICE 27). Bustransfer naar de Primadonna vanaf de parkeerplaats of vanaf het station (met toeslag). Welkoms-snack vanaf ca. 16.00 uur op het schip en vanaf 20.00 uur captains-diner met een keuzemenu bestaande uit vier gangen. De trossen gaan los en het schip vaart naar Weserufer een historisch visserijplaatsje aan de Donau, aankomst ca. 22.00 uur.

Dag 2. Zaterdag: Schlögen – Schlögener Schlinge – Linz ca. 55 km

Langs de fascinerende Schlögener Schlinge, waar de Donau een draai maakt, fietst u verder door het Engtal via Wilhering naar het eindpunt Linz. Linz was Culturele Hoofdstad Europa in 2009.

Dag 3. Zondag: Linz – Grein ca. 58 km

Langs het gotische kasteel Pragstein met een museum fietst u verder naar het Habsburger-Kasteel "Wallsee" en het plaatsje Greinburg waarna u tenslotte Grein bereikt, een barokstadje met een mooie historische binnenstad.

Dag 4. Maandag: Grein – Spitz/Wachau ca. 62 km

Vandaag gaat het met de veerboot van Grein naar Wiesen (ca. 5,50 €, ter plaatse) of over de brug 2,5 km verder langs de Donau aan de andere kant van het rivier. U fietst langs de "Schwarze Wand" en door het Nibelungen-stadje Ybbs naar Melk. Afhankelijk van uw conditie kunt u in Melk met de lijnboot verder (+ Euro 17,-) of fietsend naar Spitz (ca. 17 km). Spitz heeft een van de bekendste wijnaanbouwgebieden van Oostenrijk (Wachau) en heeft drie kastelen, een "Pastorenturm" en de "1000-Eimer Berg" waar de beste witte wijn uit Oostenrijk vandaan komt. Het is de moeite waard een bezoek te brengen aan een "Heurigen" en daar wijn te proeven..

Dag 5. Dinsdag: Spitz/Wachau – Dürnstein – Krems – Tulln ca. 56 km

Vandaag wordt de fietstocht vervolgd door de "Wachau" het bekendste gebied aan de Donau. Eerst wordt Durnstein bereikt waar u vanaf het kasteel een fantastisch uitzicht heeft over het gehele gebied. Krems was in vroegere tijden de rijkste stad van Oostenrijk en een bezoek aan de historische binnenstad is de moeite waard. Tenslotte bereikt u Tulln, de bloemenstad met prachtige tuinen en parken en een mooi barok stadscentrum.

Dag 6. Woensdag: Tulln – Wenen ca. 34 km

's Ochtends fietst u via de "Escorial Österreichs", het klooster "Klosterneuburg" naar de hoofdstad Wenen. Gratis: Infomateriaal voor een individuele fietstocht door Wenen. De uitgewerkte fietsroute begint direct bij de aanlegplaats van het schip en op mooie fietspaden via de beroemde Ringstraße fietst u naar het centrum. Busexcusie "Wenen bij nacht" vanaf ca. 20:30 uur (inclusief). Ca. 22:30 vertrekt het schip richting Mauthausen.

Dag 7. Donderdag: Mauthausen – Linz

Aan het einde van de ochtend aankomst in Mauthausen. Langs het Donau-fietspad fietst u eerst naar Enns, de oudste stad van Oostenrijk, en daarna naar het klooster St. Florian gevestigd in het belangrijkste barok-bouwwerk van Boven-Oostenrijk. Hier vindt de excursie "Bezichtiging van het klooster St. Florian" plaats. Via Abwinden en Asten bereikt u Linz waar het schip voor u klaarligt. De reis wordt 22.00 uur vervolgt met het vertrek van het schip naar Passau.

Dag 8. vrijdag: Aankomst in Passau ca. 7.30 uur.

Na het ontbijt ca. 09.00 uur bustransfer naar het station of naar de parkeerplaats (voor zover geboekt).Alle tijden onder voorbehoud. Wijzigingen in het tijdschema met name voorbehouden wegens hoog- of laagwater, gewijzigde bedieningstijden in de sluizen en ander mogelijke overmachtsiuaties.