Rivier Donau - Budapest

Fietscruises Donau

Duitsland - Oostenrijk - Hongarije: Rivier Donau met cruiseschip en fiets

Passau - Wenen

8 Dagen. Passau naar Passau

Langs de Donau fietst u geselecteerde etappes met vele attracties tussen Passau en Wenen. U vaart op de MS Primadonna, een comfortabele rivier cruiseschip.

Accommodatie: MS Primadonna
Level 1  |  E-Bikes te huur
258 km individueel

Fietscruise Donau: Passau - Boedapest - Passau

8 Dagen. Passau naar Passau

Een schitterende cruise gecombineerd met gemakkelijke fietstochten langs de Donau en een bezoek aan drie Europese hoofdsteden.

Accommodatie: MS Carissima
Level 1  |  E-Bikes te huur
125-217 km individueel

Passau - Wenen

8 Dagen. Passau naar Passau

Langs de Donau fietst u geselecteerde etappes met vele attracties tussen Passau en Wenen. U vaart op de MS Wolga inclusief volpension en dranken.

Accommodatie: MS Wolga
Level 1  |  E-Bikes te huur
302 km individueel

Donau: Passau - Wenen - Bratislava - Passau

8 Dagen. Passau naar Passau

De stroom naar beneden volgend fietst u langs de groene oevers van de Donau, langs stille dorpjes en stadjes en door indrukwekkende ongerepte landschappen.

Accommodatie: MS Theodor Korner
Level 1  |  E-Bikes te huur
150-213 km individueel

Fietscruise Donau: Passau - Boedapest

8 Dagen. Passau naar Passau

Op de Donau fietsroute door schilderachtige wal landschappen, wijngaarden en de bijzonder mooie Wachau. Incl. Bezoek aan Wenen, Bratislava en Boedapest met sightseeing.

Accommodatie: MS Primadonna
Level 1  |  E-Bikes te huur
122 km individueel

Fietscruise Donau: Passau - Boedapest - Passau

8 Dagen. Passau naar Passau

Van Passau naar Wenen met het cruiseschip MS Normandie. Fietstochten door schilderachtige vlakke landschappen en het UNESCO werelderfgoed regio Wachau.

Accommodatie: MS Normandie
Level 1  |  E-Bikes te huur
125-211 km individueel

Fietscruise Donau: Passau - Wenen - Passau

8 Dagen. Passau naar Passau

Van Passau naar Boedapest. Mooie fietstochten, de hoofdsteden Wenen, Bratislava en Boedapest en schitterende natuurgebieden beleven

Accommodatie: MS Normandie
Level 1  |  E-Bikes te huur
200 km individueel

Donaudelta en Zwarte Zee

8 Dagen. Bukarest naar Bukarest

Op de fiets door de overweldigende natuur aan de monding van de Donau, één van de prachtigste nog intacte natuurgebieden van Europa

Accommodatie: MS Ibis/Guesthouse
Level 2  | 
107-149 km begeleid

 

Highlights: Fiets- vaarvakanties langs de Donau
De Donau-steden Passau – Wenen – Bratislava – Boedapest

Passau

Passau © Passau Tourismus e.V.Aan het begin van uw fiets- en vaarvakantie langs de Donau ligt het cruiseschip MS My Story, MS Theodor Körner en MS Diana in Passau afgemeerd. De drie rivieren van Passau bieden een bijzonder schouwspel. De rivier "Ilz" een zwart gekleurde stroom vloeit in de Donau samen met de groene rivier "Inn" uit de Alpen. Het vermengen van deze stromen met de blauwe Donau is indrukwekkend om te zien.

Wenen

Sacher Torte © Österreich Werbung/ Eisenhut & MayerHier kunt u de bekende bezienswaardigheden van de stad ontdekken. De "Wiener Prater", de machtige gotische "Stephansdom", de imperiale "Hofburg" en de Weense "Prachtboulevard", de "Ringstraße" met het beroemde "Burgtheater", de staatsopera en het stadhuis zijn als monumenten van de Weense geschiedenis per fiets in een ommezien te bereiken. Een bezoek aan één der koffiehuizen of "Heurigenlokale" (wijnhuizen) maakt het shoppen in Wenen tot een genoegen en zijn kenmerkend voor de charme van de stad. Het "Hotel Sacher" met een lange traditie verleidt u met de beroemde gelijknamige taart, de "Sacher Torte". Verdere bezienswaardigheden zijn het kunsthistorische museum en de moderne architectuur in het "Museumsquartier". De burcht "Schönbrunn" is als voormalige zomer-residentie van de keizerlijke familie een van de mooiste barok-gebouwen van Europa.

Bratislava

Bratislava © Alexander VojcekDe Slowaakse hoofdstad Bratislava betovert met een dromerige binnenstad waar eeuwenoude pleinen, gebouwen en staten een bijzondere sfeer uitstralen. De kroningsstad Bratislava ligt aan de voet van de Kleine Karpaten (Slowaaks: Malé Karpaty). In de "St. Martins-Dom" werden vele Hongaarse koningen gekroond. Bezienswaardigheden zijn ook de middeleeuwse stadsmuur en het oude stadhuis met haar meerkleurig dakpannen.Vanaf de "Pressburg" heeft u een fantastisch uitzicht over Europa's jongste EG-hoofdstad. En neemt u vooral de tijd om een der museums te bezoeken, zoals de "Städtische Galerie Bratislava" in het "Palais Pálffy".

Boedapest

BudapestBij het binnenvaren van Boedapest ontdekt u al direct de vele beroemde bezienswaardigheden langs de oever. De door de stad slingerende Donau scheidt het heuvelachtige stadsdeel "Buda" van het vlakkere "Pest". Langs de Donau ligt het indrukwekkende "Burgpalast", de "Fischerbastei", welke vandaag aan de dag als neoromaans monument op de "Burgberg" dient als terras met uitzicht over de hele stad, en de grote markthallen met de gezellige drukte.
Vanaf de "Fischereibastei" kunt u genieten van een heerlijk uitzicht over de stad en de tegenover- liggende oever van de Donau. In de Hongaarse hoofdstad wordt het moderne en de vroegere geschiedenis op bijzondere wijze met elkaar verbonden. Het grootste gebouw van Hongarije is het historische parlamentsgebouw aan de Donau-oever. De "Matthiaskirche" is de kroningskerk van de Hongaarse koningen en een bijzondere bezienswaardigheid. De "Kettenbrücke" is sinds 1849 een symbool van de stad en deze brug verbindt de beide stadsdelen over de Donau. Sinds 1999 is de "Kettenbrücke" 's avonds op een bijzondere wijze verlicht omdat ze met een "lichtgevend kleed" is voorzien.