Fiets- vaarvakanties

Fietscruises

Vakantie per fiets en schip is pure ontspanning: dagtochten met de fiets zonder de stress om elke dag ergens anders je intrek te moeten nemen of met veel bagage onderweg te zijn. U kunt met zijn tweeën, in een groep of alleen fietsen - hoe u maar wilt. Op onze scheeps- en fietsreizen maakt u kennis met afwisselende fietsroutes en waterwegen door idyllische landschappen en levendige steden met een historisch centrum. Onderweg per fiets en schip geniet u elke dag onbezorgd van nieuwe fietsroutes.

Zeilen en fietsen: combinatie van zeilvakantie en fietstochten

Voor de gecombineerde zeil- en fietsreizen met het imposante zeilschip 'Soeverein' bieden wij in 2014 een uitgebreid programma aan. U kunt aan boord samen met de bemanning bezig zijn als de zeilen van de driemaster worden gehesen. Deze 8-daagse reizen bieden mooie gevarieerde fietsroutes met enkele insidertips voor fietsers die land en bevolking willen leren kennen. U overnacht in tweepersoonshutten met eigen douche en toilet. Een grote salon, veel plaats aan dek en het hoge campagnedek zorgen voor heerlijk ontspannen uren aan boord.

Eisen

De fietstrajecten van alle routes zijn gemakkelijk af te leggen, omdat het landschap meestal erg vlak is. Bijna alle tochten zijn zodoende erg geschikt voor minder getrainde fietsers. De dagtrajecten zijn tussen 25 en 60 km lang. Vaak bestaat ook de mogelijkheid om de routes te verlengen of in te korten. U ontvangt informatiemateriaal en kaarten voor de dagelijkse fietstochten, die vooraf door de reisleiding aan boord worden toegelicht. Uw schip legt meestal in het centrum of in de buurt van het centrum van uw bestemming aan, zodat u 's avonds een wandeling door de stad kunt maken.

Dagschema

's Morgens serveert de vriendelijke bemanning een goed fietsersontbijt, meestal als buffet. Iedereen kan van broodjes, fruit, een snack en een drankje een lunchpakket samenstellen. Na het ontbijt en soms ook na een etappe met het schip gaat u aan land en begint met uw fietstocht. De dagelijkse fietsroutes zijn zo gekozen dat er nog voldoende tijd voor bezichtigingen en pauzes overblijft. Op een afgesproken punt ontmoet u het schip 's middags of 's avonds weer en u wordt met koffie en thee aan boord begroet. 's Avonds serveert de kok een driegangendiner of buffet. Dranken zijn in de scheepsbar verkrijgbaar. Als u tussendoor een dag wilt ontspannen, blijft u aan boord en maakt u het zich gemakkelijk aan dek of in de recreatieruimte.

De accommodaties op bijna alle schepen bestaan uit hutten met een douche/toilet en comfortabele bedden. Een vriendelijke en betrokken bemanning zorgt voor uw welzijn aan boord.